Ösztöndíjat ajánl a Miniszterelnökség

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2018. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére. Jelentkezési határidő: 2017. november 15., 24 óra.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tíz hónap, melyből hét hónapot Magyarországon, egy államigazgatási szervnél (a fővárosi és megyei kormányhivatalok kivételével), három hónapot pedig elsősorban valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek.

Az ösztöndíj összege a program belföldi szakasza alatt havonta 130000 forint. A külföldi szakaszra vonatkozóan az ösztöndíj ennél magasabb, az összeg a külföldi célországtól függően eltérő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét teljes hosszában, korlátozás nélkül használhatják a közlekedők Gödön a Duna utat

Az MKÖ Program ered­ményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehető­ség nyílik a kormánytisztvi­selői karrier megkezdésére. Az MKÖ Program várható időtartama: 2018. március 1. – 2018. december 31.

A jelentkezési feltételek között szerepel felsőfokú is­kolai végzettség* (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyomá­nyos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél) és a tárgya­lóképes angol vagy német, vagy francia nyelvtudás (álla­milag elismert, legalább B2** szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkre­ditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható).

További részletek, jelent­kezés: mko.kormany.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments