SZÍNHÁZ: üljünk be A padlásra

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Ugyan a fáradt napsütés még igyekszik minket meggyőzni az ellenkezőjéről, tagadhatatlanul közeledik a tél. Decemberben, ahogy hidegebbé válik az idő, és egyre hamarabb sötétedik, úgy lesz mind fontosabb a belső tűz életben tartása, az ünnepvárás. Ilyenkor különösen jó érzés elmenni a Váci Dunakanyar Színházba, ahol jóleső meleg, és bensőséges hangulat fogadja a nézőket.

December 9-én szombaton 19 órakor A padlás című musical kedves története, emlékezetes dallamai nem csak a gyerekeket, a felnőtteket is magával ragadja.

Az „Ég és föld között” elhelyezkedő padláson minden, de minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós egészen megszállottan dolgozik szu­perintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Péntektől vasárnapig karanténkoncertek lesznek Vác főtérén

Például az ide tévedő négy szellem: a morcos Lámpás, a félénk, lírai Herceg, a szeretnivaló Kölyök és a néma, de jólelkű Meglökő, akik az örökre szépek birodalmába szeretnének eljutni Révész segítségével.

Nehezítő körülmény, hogy a rendőrség eközben a padláson rejtőző bűnö­zőt, Barrabást keresi a min­den lében kanál házmester, Témüller aktív közremű­ködésével. Mindebbe be­lekeveredik Süni, a fiatal, hegedülni tanuló lány is, aki Rádióst próbálja ráébreszte­ni, hogy az unokátlan, szil­vásgombóc szakértő nagy­mamán kívül mást is szeret, egész pontosan őt, csak egy kicsit másképp.

A padlás a Vígszínház legsikeresebb darabja, mely az 1988-as premier óta már túl van a 800. előadáson. A szövegkönyvet Horváth Péter, a közismert slágere­ket pedig Presser Gábor, a dalszövegeket Sztevanovity Dusán írta. A dalok közül több önállóan is sláger lett, ki ne ismerné például a Szilvásgombóc, vagy a Fény­év távolság című dalokat, amiknek már a címe halla­tán is beindul a láthatatlan lejátszó a fejünkben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Egy hely Vác szívében, ahol ünnepelni és lelkileg megpihenni is lehet

A látványos, szórakozta­tó musicalben a Magyarock Dalszínház oszlopos tagjai szerepelnek. A társulat 2010 májusában mutatta be a da­rabot, melyet a mai kornak megfelelő környezetbe he­lyeztek úgy, hogy az eredeti mű ne sérüljön.

A félig me­se-félig musical 9-99 éves korig minden korosztály számára ajánlott, különösen ilyenkor decemberben. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments