FRISS: Csak február 1-től lesz fizetős a parkolás Vácott

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Jó híreket jelentett be a városházán megtartott idei utolsó sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester csütörtökön délelőtt. A városvezető egyebek között arról beszélt, hogy szeretnének még több időt adni a polgároknak a felkészülésre, ezért február 1-re halasztják a fizetős parkolás visszaállításának időpontját.

A Reménység Kosdi úti pályáján állami támogatással hamarosan egy sportcentrum építésébe kezdenek, és szó volt arról is, hogy ezt az évet úgy zárja a város, hogy gyakorlatilag minden számlát kifizetnek.

Fördős Attila bejelentette: régi álom valósul meg azzal, hogy az államtól kapott mintegy 774 millió forintos támogatásból a Reménység Egyesület sporttelepén pálya és munkacsarnok épülhet. Ezzel jelentősen fejlődik a város sportélete. Ráadásul a környéken sehol sem lesz ehhez hasonló atlétikai létesítmény, ezért egyfajta centrum szerepet is betölthet majd az építmény, amely egyebek között fedett futócsarnokot is tartalmaz majd.

A parkolással kapcsolatban elhangzott: bár az eredeti terv az volt, hogy a mélygarázsban január 1-től, a felszínen pedig január 2-től lesz fizetős a kijelölt helyeken a megállás, a szakemberekkel konzultálva a városvezetés végül úgy döntött: még több türelmi időt adnak a felkészülésre az autósoknak, ezért általánosan február 1-től vezetik be a fizetős parkolást.

Fördős Attila a parkolásról:

 

A városi költségvetéssel kapcsolatban a polgármester ugyancsak egy jó hírt jelentett be. Elmondta, hogy a most beérkezett bevételekből – nemrég utalták át a kincstártól a rendkívüli működési támogatás összegét – gyakorlatilag sikerült kifizetni minden számlát. Ugyan elképzelhető, hogy december 31-ig még érkeznek ilyenek, de ezek bizonyosan nem nagy összegűek és jó esély van rá, hogy még az idén rendezi a város ezeket. „A tavalyi évhez képest most sokkal jobb helyzetben vagyunk” – tette hozzá Fördős Attila.

A városvezető megjegyezte: ebben az esztendőben 2 milliárd 740 millió forint aktivált érték gyarapította a város vagyonát – ebből a legnagyobb tétel a mélygarázs – és mintegy 194 millió forinttal nőtt a város vagyona felújítások révén.

A polgármester szóvá tette, többször előfordul, hogy egyes képviselők azt mondják, ők indítottak el valamely beruházást, holott azok szerepeltek a városi tervekben, s a források függvényében valósítják meg őket.

Fördős Attila a képviselőkről:

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments