Különleges rendszámok jönnek jövőre

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Decemberig 266 484 darab P-betűs rendszámot adtak ki a hatóságok – közölte a Belügyminisztérium (BM) a Vezess kérdésére. Mivel a korábbi évek átlagánál több új és használt autó kerül forgalomba idén, a 2016 decemberében kezdődött P-k kiadása valószínűleg 2018 nyarán befejeződik. Különleges betű-szám kombinációk is jönnek.

Pár éve még 2030 környékére várták a hatóságok a mostani, 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű kifutását, ám annyira felpörgött az új és használt autók forgalomba állítása, hogy ha így folytatódik, 2025 környéke a reálisabb dátum  – írta a Vezess.hu.

Hogy utána mi lesz, nem tudni. 2010 után a jelenlegi kormányzat környékéről felvetődött a területalapú rendszám ötlete, ami a kontinensen a legelterjedtebb, és máshol a járműről plusz az üzembentartójáról a legtöbb információt adó azonosító.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Borházat avattak Pencen

Mivel a használtan behozott ilyen-olyan életkorú járművek nálunk ugyanazt az P betűt kapják, mint a nullkilométeres vadonatújak (és így volt ez a korábban használt betűknél is), a jelenlegi rendszer szinte semmilyen érdemi információt nem tartalmaz. Úgy tudni, az illetékes hatóságnak nincs tudomása készülő bevezetésről.

Jövőre olyan, érdekes betű-szám kombinációk is sorra kerülnek a P sorozat kifutása után, mint a TEK, vagy a régebbi rendőrségi autók RR-es rendszámához hasonló RRR.

Ilyeneket bárki kérhet, sőt, utóbbiakat automatikusan is kiadják, ha rájuk kerül a sor, ami jelen állás szerint valahol 2018 és 2019 fordulóján következhet be. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments