Pető Tibor stratégiai szintű tervben gondolkodik

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Hosszú távon és stratégiai szintű tervben gondolkozik Pető Tibor, a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) új elnöke. Városunk alpolgármesterét néhány napja választották meg új posztjára.

„A sportág által egészében elfogadott, stratégiai szintű tervet szeretnék megvalósítani, és ennek mint egy zsinórmértéknek a mentén fejleszteni a sportágat” – hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán a megválasztott sportvezető, akinek a 2020-as tokiói olimpiáig szól a megbízatása. „Tokió nagyon rövid táv, attól, hogy odáig szól a megbízatásom, nem addig kell gondolkodnom” – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozva.

Kiemelte, az elmúlt években sokat javult a sportág anyagi helyzete azáltal, hogy a kormány kiemelt stratégiai ágazatként tekint a sportra, s ezen belül kiemelt sportág az evezés. Azonban, mint fogalmazott, még vannak olyan célok, köztük az edzők életpálya-modellje és az eszközök beszerzése, melyek égető problémák, s ezek megoldására forrásokat kell találni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

„Egy egyes hajó három-négy millió forint, ezt a klubok nagyon nehezen engedhetik meg maguknak” – fejtette ki Pető Tibor, aki versenyzőként kétszer nyert világbajnokságot (2001, 2002) és ötödik helyezett volt olimpián (2000). „Ha világszinten szeretnénk fölvenni a versenyt a nemzetközi nagyhatalmakkal, akkor két-három évente illik lecserélni a legjobbak hajóparkját, ez nagyon jelentős kiadási tétel” – hangsúlyozta.

Kitért rá, a bázist jelentő egyesületek eszközellátottságán szintén javítani kell.

Pető Tibor egyébként karácsony előtt ismét maratont futott, ezúttal Pisa-ban vett részt egy utcai versenyen, s erről közösségi oldalán számolt be. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments