Tiltott tárgyak a csomagokban

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A büntetésvégrehajtás hatékony ellenőrzési tevékenységének köszönhetően javult a felderítés: a tavalyi 1459 illegális mobiltelefonnal szemben idén már 1680 ilyen készüléket találtak a börtönökben.

A büntetés-végrehajtási intézetek működésének rendjét leginkább a tiltott tárgyak bejutása, bekerülése sérti. A tiltott tárgyakat alapvetően két úton: csomagban vagy látogatófogadás során próbálják bejuttatni a kapcsolattartók a börtönbe.

A fogvatartottak és hozzátartozóik mindent elkövetnek, hogy az ellenőrzést kijátszva, többek között élelmiszerekbe – jellemzően kolbászba töltve, kenyér, kalács belsejébe rejtve -, borotvahabos dobozba, konzervbe, cipőtalpba rejtve juttassanak be telefonkészülékeket.

Az elítéltek kedvenc szalámija, kedvenc felvágottja, kedvenc péksüteménye is bajt jelenthet, hiszen számos alkalommal talált a felügyelet ilyen csomagolásban is illegális tárgyat.

A bv munkatársainak tapasztalatai szerint vannak olyan bejuttatásra szánt, új kommunikációs eszközök, amelyek nem nagyobbak például egy pendrive-nál és ráadásul alacsony fémtartalommal bírnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A találékonyságukat jól érzékelteti, hogy borotvahabos flakonban a kifújt hab helyére rejtenek tárgyakat, amiket púrhabbal rögzítenek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments