Az áldozat érdekében perelt az ügyészség

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési pert. A nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát. Az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a bűncselekmény károsultja mellett.

A sértett, egy nő a Sződön található házára adásvételi szerződést kötött egy férfival. A szerződésbe vételárként nem az az összeg került, amiben előzőleg megállapodtak, hanem annak a fele, 500.000 forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte. A nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól.

A nő csalás miatt feljelentette a férfit. A férfi bűnösségét korábban csalás bűntettében a büntetőügyben eljárt bíróság jogerős ítéletében már 2011-ben megállapította. A sértett viszont a vételár különbözetet a mai napig nem kapta meg a bűncselekmény elkövetőjétől.

A Pest Megyei Főügyészség a sértett jogainak védelmében keresetet nyújtott be a Váci Járásbíróságra, amelyben indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a bűncselekmény elkövetőjét kártérítés és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetésére.

A Váci Járásbíróság elsőfokú – nem jogerős – ítéletében az ügyész keresetének helyt adott, és a sértett javára a vételár különbözet és törvényes kamatai együttes összegének megfelelő kártérítést ítélt meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments