Átcsoportosítják a mobil traffipaxokat

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Rengeteg gyorshajtót „kapnak le” a VÉDA-kamerák, ezért 2018-ban az autópályák és autóutak mellől a mobil sebességmérők többségét lakott területekre vezénylik majd – írja az InfoRádió weboldala.

A 112Press információi szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására 2018-ban már nagyságrendekkel kevesebb alkalommal vezényelnek rendőröket sebességmérésre az autópályák, autóutak, osztott pályás utak hídjaira, felüljáróira.

Ezeken a helyeken a fix telepítésű sebességmérő berendezések továbbra is működnek, és bár ezeknél tábla is figyelmeztet a sebességmérésre, ennek ellenére 2017 első hat hónapjában a 365 darab fix és 160 mobil készülékből álló traffipax-hálózat személyautók esetében 192 ezer 682 darab gyorshajtást rögzített, teherautók és buszok esetében pedig 3734 darabot (forrás: vezess.hu). Fél év alatt 6,582 milliárd forint bírságot szabtak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csalással szerezték meg az ingatlanokat, az ügyészség pert indított

Az autóutakról és autópályákról inkább lakott területekre, illetve fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezénylik az állományt. Ez ésszerű döntésnek tűnik, hiszen lényegesen veszélyesebb egy lakott területen belüli 20 százalékos sebesség-túllépés, mint egy olyan osztott pályás szakaszon, ahol sem szembejövő forgalom, sem gyalogos forgalom nincs (elvileg).

A fentiek azoknak jelentenek rossz hírt, akik szeretnek odalépni a gázpedálra lakott területen belül is, a legtöbb autóvezető számára viszont ez azt jelenti, hogy idővel kevesebbszer találkoznak majd száguldó autóval a városok, falvak utcáin, ami a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is jó hír lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Göd polgármestere leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit

Sokszor futunk bele a közösségi oldalakon olyan panaszokba, miszerint a „b*i rendőrök” megbüntettek valakit gyorshajtásért, mert csak a pénzbehajtás érdekli őket. Azt már soha nem teszik hozzá a panaszkodók, hogy a büntetést nem 1-2 kilométer/órás sebességtúllépésért szabják ki.

A legutóbbi ilyen, általunk látott bejegyzésben a hozzászóló azt kívánta, hogy a rendőrök költsék gyógyszerre az általa befizetett 60 ezer forintot, mert ő is éppen gyógyszerért sietett a hányással küzdő gyermekének. Nos, lefordítjuk ezt a kívánságot a számok nyelvére. A panaszkodó ezek szerint lakott területen belül 86 és 95 km/óra közötti sebességgel hajtott, amikor bemérték a megengedett 50 km/óra helyett. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Saját hajójárata lesz a Dunakanyarnak - utazz a vízen hop on - hop off

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Szolár Károly
2018. 01. 04. 15:27

A Naszály útra akár telepíteni is lehetne, mert a 30-as tábla hatálya alatt nem igen közlekednek 60 alatt….ráadásul még kerékpáros nyomvonalat is felfestettek 🙁

Pozsonyi Ferenc
2018. 01. 04. 15:44

A városunk tele van VIP vezetővel akiknek mentelmi joguk van!Mindent szabad nekik!

Eszter Veres Petre Lajosné
2018. 01. 04. 21:27

Őszintén szólva, egyáltalán nem értem a 30-as táblát a Naszály úton. Lassan már közlekedni sem lehet Deákvár felé. Még arra leszek kíváncsi, ha átadják az emeletes házakat a vízfogó mellett, megszüntetik a kerékpárutat? Ugyanis a kerékpárúton lesz a bejárat a garázsba.

Szolár Károly
2018. 01. 05. 08:42

Kiraknak egy “Kerékpárút vége” táblát, majd 10 m-rel arrébb egy “Kerékpárút” táblát, ahogy a Gombási úton tették. 🙁