Csongrádi Ferenc a Vác FC új vezetőedzője

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Az elmúlt héten jelentették be, hogy az NB II-ben szereplő Vác FC csapatát február 1-től a Videoton egykori kiváló labdarúgója, illetve korábbi vezetőedzője, Csongrádi Ferenc irányítja a jövőben.

Csongrádi Ferenc 1973-ban lett a Vidi labdarúgója. Egy évvel később, mindössze 18 évesen már bemutatkozott a felnőttek között, az Üllői úton egy Ferencváros elleni győztes rangadón. Ettől kezdve több mint egy évtizeden át szolgálta a fehérvári klubot, részese volt az együttes és a magyar futball egyik legnagyobb klubsikerének.

A Videoton 1984-1985-ös UEFA kupamenetelésének, amikor a székesfehérvári gárda egészen a döntőig jutott, ahol azonban a Real Madrid túl nagy falatnak bizonyult számára. A „Királyi gárda” tulajdonképpen már a döntő első mérkőzésén eldöntötte a kupa sorsát, hiszen 3-0-ra nyert Székesfehérváron, azonban a visszavágón a Bernabeuban 1-0-ra nyert a Vidi, így második helyen végzett a kupasorozatban – méltatja az új trénert a klub honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A Videotonban 330 NB I-es meccsen lépett pályára, 24 gólt szerzett

Csongrádi Ferenc 1976 tavaszán debütált a magyar válogatottban, melyben pályafutása során összesen 24-szer lépett pályára, részt vett az 1982-es és az 1986-os világbajnokságon is.

Játékospályafutása befejezése után Csongrádi Ferenc 1991-től a székesfehérvári klub utánpótlásában dolgozott. Az 1995-1996-os idényben Szabó Károlyt váltotta a Videoton élén, a csapat az irányításával a 13. helyen végzett az NB I-ben. Ezután egy szezonon keresztül a Matáv-Sopront irányította, majd 1998-ban Vágó Attilát váltva megmentőként tért vissza Fehérvárra és osztályozón végül sikerült is bent tartania a csapatot.

A következő idény már kevésbé sikerült jól, a csapat nehezen kapta el a fonalat, így 10 mérkőzés után távozni kényszerült, bár a Vidi így is kiesett az idény végén. 1999-2000-ben a Gázszert edzette, ami miatt sok fehérvári szurkoló orrolt meg rá. Aztán 2000-2001-ben mégis újabb 26 meccsre kapott lehetőséget, bár az idényt Várhidi Péter fejezte be helyette. 2014-2015-ben az NB I-be feljutó Dunaújváros vezetőedzője volt, a csapat azonban kiesett az első osztályból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Új vezetőedzőnk szakmai munkáját a csapatunknál továbbra is Nagy Tibor edző, Gulyás Gábor erőnléti edző, valamint Hámori István kapusedző segíti majd a jövőben. (képünkön: Orbán Levente klubigazgató és Csongrádi Ferenc)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments