Választás 2018: Matkovich Ilona az LMP jelöltje

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vácon is egyre színesebbé válik a politikai térkép. Ez jó hír azoknak a választóknak, akik mindeddig nem találták meg azt a pártot, amelyről úgy gondolják, hogy az ő érdekükben politizálna a Parlamentben. Néhány napja megalakult a Lehet Más a Politika váci szervezete.

Az LMP látványosan erősödött az elmúlt hónapokban, és szövetségre lépett a Gémesi György vezette Új Kezdet Párttal. Velük közösen alkották meg programjukat, ennek középpontjában a vidékiek állnak. A vidék megtartó erejének növelése azért is kiemelt ügy, hiszen drámaian megnőtt az elvándorlás nem csak az elmaradott térségekben, hanem a mi megyénkben is – áll az új váci szervezet közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Új könyv Beer Miklóssal: a sorozat befejező része

Vácon és környékén nem egy zöld politikust, hanem egy független személyt indít a Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt vezette párt a tavaszi országgyűlési választáson. Matkovich Ilona (képünkön balra), a SZAVAD Egyesület önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, megtiszteltetésként fogadta a megkeresést, és bízik benne, hogy független jelöltként való indulása összefogásra buzdíthatja az ellenzéki pártokat.

Matkovich Ilona azt is elmondta, habár nem párttag, azért indul az LMP listáján, hogy a ráadott szavazatokkal segítse a pártszövetség minél jobb szereplését.

– Én a politikát nem a harc, hanem az építkezés terepének tekintem, és kifejezetten hasznosnak tartom, ha pártok és civil szervezetek egy-egy jó ügyért együtt tudnak dolgozni – mondta a képviselő. Véleménye szerint, ha ez Vácon így volna, a város fejlődése sokkal gyorsabb ütemben haladna.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Eltűnhetnek a deákvári KRESZ-park pingpong asztalai

Bagi Márton, az új váci LMP szervezet vezetője (képünkön jobbra) turisztikai szakember, aki mint elmondta, azért jött haza Dublinból, mert szeretne részt venni tevőlegesen is a politikában, Vácon és környékén összehozni azokat a szervezeteket, amelyek a környezet megóvásáért, városszépítésért, a helyi fiatalok politikai közösséggé formálásáért akarnak tenni.

– Túlságosan nagy az apátia az országban, az emberek nem hisznek abban, hogy változást hozhatnak. Ennek változnia kell – mondta Bagi Márton.

Szerinte, a fiataloknak be kell szállnia a politikába, hogy beleszólásuk legyen, milyen városban akarnak élni, és szükséges egy állandó párbeszéd a városvezetés, a helyi pártok, a civil szervezetek és a városlakók között. Erre újszerű és meglepő akciók szervezésével kívánja felhívni a figyelmet az újonnan alakult szervezet vezetője. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments