Hamarosan elkezdődhet a váci mentőállomás korszerűsítése

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Mintegy 62 millió forintos kormányzati támogatásból újulhat meg a váci mentőállomás. A pénzt a kormány célzott támogatásként utalja át az Országos Mentőszolgálatnak – jelentetették be szerdán délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A munkálatok várhatóan még az idén megkezdődhetnek.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára több települési vezető, köztük Fördős Attila polgármester jelenlétében elmondta: az 1984-ben épített mentőállomás mára nagyon elhasználódott, ezért időszerű, hogy hozzákezdjenek a felújításához. A váci telephelyen egy esetkocsi, négy mentőautó és negyvenkét munkatárs dolgozik állandó jelleggel, s mintegy hetvenezer ember ellátásáról kell gondolkodniuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Makóra költözik az üzletág, elbocsátások lesznek a ContiTechben

A járműállomány az elmúlt években megújult, de az épület állapota sok kívánni valót hagy maga után. A kormány ezért döntött arról, hogy saját forrásból 62 millió forintot ad a váci mentőállomás korszerűsítésére. Ebből a pénzből egyebek között rendbe teszik a garázsokat és az előttük lévő lebetonozott területet, megújul a mosó és az elektromos hálózat, s a belső tereken kívül a fűtést is átépítik.

Az államtitkár hozzátette: a mentőállomások fele, mintegy százkét létesítmény újult meg az elmúlt években és harminc új épült. Egy hónapja mutatták be az új munkaruhákat és az is jó hír, hogy január 1-től a mentős dolgozók mintegy tíz százalékos külön béremelést kaptak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Molnár Bence a színház új művészeti vezetője Vácról indult, Vácra érkezett

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: az elmúlt években 192 új esetkocsit érkezett és ezek azóta már munkába is álltak. Kormányzati pénzekből több településen hozzáláttak a mentőállomások felújításához. Szerinte a mentőszolgálat nagyot lépett előre ahhoz, hogy a XXI. századi igényeknek megfelelően működjön. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
2018. 02. 14. 15:36

Miért kellett ezzel eddig várni ?!

anonim
2018. 02. 16. 10:18

Most is csak igéret, jön a választás.!

anonim
2018. 02. 16. 10:19

HAMAROSAN AZT JELENTI HOGY MÉG A MI ÉLETÜNKBEN.!

anonim
2018. 02. 16. 11:02

De miért is nincs minden évben választás? Lehetne már (Vácon) sok hidunk, mentőállomásunk, iskolánk, kórházunk, óvodánk, bölcsődénk! Most meg már van átadott parkolóházunk, krumplink és újabb ígéretünk hídra, , olcsóbb energiára, örök életre, szebb jövőre. Amit az állam elmulaszt a kötelezettségeiből a ciklusok között, azt ilyenkor ismét megígéri, aztán naná, hogy nem hajtja végre, hiszen akkor nem maradna ígérnivaló a következő körre.