Új módszerrel lehet pénzt felvenni automatából

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Magyarországra is megérkeztek az érintésmentes ATM-ek, melyekből akár mobiltárcával is fel lehet venni pénzt. Egyelőre néhányat tesztel belőle egy bankautomatákat üzemeltető cég.

A több mint 400 ATM-et üzemeltető bankfüggetlen szolgáltató, az Euronet kísérletezik az itthon úttörőnek számító technológia bevezetésével. Az érintéssel történő készpénzfelvételt néhány ATM-nél már tesztelik, de folyamatosan terjesztik ki az egész hálózatra.

Az egyelőre kevés, hogy maga a kártya alkalmas érintéses fizetésre, a kibocsátó banknak engedélyeznie kell az érintéses készpénzfelvételi funkciót. Ha ez nem működik, akkor hagyományos, bedugós módszerrel is lehet használni az automatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Az októberi hétvégéken is lehet utazni Dunakanyar Napijeggyel

A Pénzcentrum beszélt egy banki forrással is, aki elmondta, hogy a technológia évek óta rendelkezésre áll, így nem lenne meglepő, ha a pénzintézetek is hamarosan előállnának bevezetésével.

Az érintéses készpénzfelvétel biztonsági előnye, hogy mivel nem kell bedugni a plasztikot az automatába, egy csalók által odahelyezett masina segítségével sem lehet a kártyát mozgás közben lemásolni. Gyorsabb is így a művelet, a kényelmi szint külföldi példák szerint pedig azért magasabb, mert egy mobiltárca segítségével akkor is fel tudunk venni pénzt az ATM-ből, ha épp nincs kéznél a bankkártyánk.

Hiába használhatjuk legtöbbször érintéses fizetésre a bankkártyánkat ötezer forintig PIN-kód nélkül, kártyatársasági előírás szerint készpénzfelvételnél ez a szabály nem érvényes, a kódunkra tehát összegtől függetlenül szükségünk van, ha az automatát használni szeretnénk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kútba esett egy ember, nem tudott kimászni, a tűzoltók húzták ki

Érintéses technológiát egyébként már több országban, például Horvátországban, Szerbiában, az Egyesült Államokban és Angliában is használnak ATM-eken, de itthon egészen eddig nem találkozhattunk velük. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments