VÁLASZTÁS 2018: Szél Bernadett lakossági fóruma

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Előbb a kórház előtt sajtótájékoztatót tartott a választásra készülő Lehet Más a Politika társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett, a nemrég alakult Új Kezdet Párt elnöke, Gémesi György gödöllői polgármester és a képviselőjelöltségért ringbe szálló Matkovich Ilona, a SZAVAD Egyesület önkormányzati képviselője pénteken délután Vácott, majd a művelődési központban találkoztak a választókkal, akik zsúfolásig megtöltötték a kamaratermet.

A városi kórház előtti sajtótájékoztatón arról beszéltek, hogy a főbejáratnál évekkel ezelőtt félbemaradt építkezés is azt jelzi, hogy nincs megfelelő gazdája az egészségügynek. Szél Bernadett szerint az ágazat „halálos beteg”, s bár a bajokra van gyógyír, csak az valahogy nem jut el azokhoz, akik döntési helyzetben vannak. Elismeréssel szólt az orvosok és ápolók munkájáról és azt mondta, hogy erőfeszítéseik ellenére sajnos a duplájára nőtt a kórházi fertőzésekben meghalt emberek száma.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Gémesi György ott is, az esti fórumon is azt emelte ki elsőként, hogy a két párt által támogatott képviselőjelölt, Matkovich Ilona jól ismeri a helyi ügyeket és folyamatosan tájékozódik a választókerületben lévő települések helyzetéről. Ez azért is fontos, mert véleménye szerint nem szerencsés, ha a térséget olyan ember képviseli a parlamentben, aki nem helybeli és nem érzi az itt élők gondjait a saját bőrén.

A jelöltbemutató lakossági fórumon Szél Bernadett a választás előtti politikai helyzet értékelésén túl a helyi ügyekről is beszélt. Példaértékűnek tartja, hogy a nemrég megalakult helyi LMP-szervezet révén egy olyan jelöltet indítanak a választáson, akit sokan ismernek, s aki eddigi közösségi munkájával már bizonyította, hogy elkötelezett a tisztességes és korrekt politikai magatartás iránt. Az önkormányzatban szerzett tapasztalatai kellő alapot adnak ahhoz, hogy egy nagyobb régió képviseletében a választók bizalmából mandátumot szerezzen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A fórumon résztvevők kérdezhettek is. Több felszólaló azt mondta, hogy bár korábban nem volt LMP-szavazó, az ellenzék megosztottsága ellenére támogathatónak tartják a két párt, a Lehet Más a Politika és az Új Kezdet együttműködését. Szél Bernadett egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nem kívánnak együttműködni egyetlen más ellenzéki erővel sem. Arra kért mindenkit, hogy vegyen részt az áprilisi voksoláson és adjon esélyt a kormánypártok leváltására. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments