Koszorú úszott a Dunán, indul a szezon

VÁCI NAPLÓ/sport (Ribáry Zoltán) ♥ Már sokan vízre szálltak a kajakosok-kenusok és az evezősök közül az elmúlt hetekben, és – bár átmenetileg visszatámadott a tél – a Vác Városi Evezős Club március 17-én megtartotta hagyományos szezonnyitó ünnepségét, zászlófelvonással, a Duna „megkoszorúzásával” egybekötve.

A váci evezős klub szezonnyitó ünnepségén ezúttal Laczkó Gábor és Laczkó András vitte vízre egy kétpárevezős hajóban a klub koszorúját, hogy útjára engedjék a nagy folyón.

A Vác Városi Evezős Club idei célkitűzéseiről Mácsik Miklós vezetőedzőt kérdeztük.
– A Magyar Evezős Szövetség, Robert Sens szakmai tanácsadó útmutatását figyelembe véve, az idei évre az egyik fő célként azt határozta meg, hogy figyelemmel kísérve az egyes műhelyekben folyó munkát, a jövő évre összeállhasson egy olimpiai kvalifikációra esélyes férfi négypárevezős csapat.

Ebben a válogató időszakban klubunk három versenyzővel érdekelt, hiszen Bácskai Máté, Ács Kristóf és Kovács Kornél is esélyes lehet az egységbe kerülésre. Már elkezdődtek a több más egyesület sportolóival közös válogatott összetartások, amelyeknek egyik fő bázisa épp Vác – ez nagyon megtisztelő feladat nekünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Aztán jönnek a válogató versenyek, amelyeken a kiszemelteket egypárevezős és kétpárevezős versenyszámban is összemérhetjük – mondta Mácsik Miklós.

A vezetőedző kiemelte: a minden idők egyik legsikeresebb magyar evezősének számító, négyszeres világbajnoki érmes Galambos Péter töretlen lelkesedéssel és újult erővel készül az új szezonra, mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa, a tavalyi vébékisiklás ellenére továbbra is ott van a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszám közvetlen nemzetközi élvonalában.

– Csiszár Péter és Csepel Zsófia szintén válogatott kerettag a felnőttek között, esetükben az a cél, hogy kisebb nemzetközi megmérettetések és világkupa-versenyek mellett az Európa- és/vagy a világbajnokságon is szerepelhessenek – folytatta a szakvezető.

Természetesen az utánpótláskorúakról szintén szót ejtett, szavai szerint a klub, a város büszke lehet rá, hogy minden korcsoportban több váci válogatott kerettag van, akik közül az ifjúságiakra Európa- és világbajnokság is vár, a serdülőknek pedig az Olimpiai Reménységek Versenye a legfontosabb nemzetközi megmérettetés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

– Hazai vizekre evezve az idén különleges, rendhagyó versenynek ígérkezik a legfontosabb itthoni megmérettetés, az országos bajnokság, hiszen ezúttal Csepelen rendezi a szövetség, miután különböző okok miatt sem a Velencei-tavi, sem a szegedi Maty-éri pálya nem áll rendelkezésre. A budapesti helyszínen a pályabeosztásnak különösen nagy jelentősége van, így nagyon nehéz az esélylatolgatás. De bízunk benne, hogy most is tartani tudjuk majd előkelő helyünket az egyesületi pontversenyben – zárta szavait Mácsik Miklós.

A hagyományokhoz híven Győrben rendezett ergométer bajnoksággal elkezdődött az evezősöknél az aktuális versenyszezon. A versenyen a Vác Városi Evezős Club sportolói nyolc dobogós helyet szereztek.

Bajnoki címet szerzett Galambos Péter (férfi felnőtt könnyűsúlyú kategória) és Ujhelyi Mihály (fiú serdülő második korcsoport). Ezüstérmes lett Csepel Zsófia (női utánpótlás 23 év alatti könnyűsúlyú kategória), Felméri Márk (férfi ifjúsági versenyszám), Vácy Emese (női masters, vagyis veterán versenyszám), Haász Márton és Noé Gábor (férfi masters), bronzérmet vehetett át Kas Natália (leány serdülő kategória, 2. korcsoport).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A „bemelegítő” ergométeres országos bajnokság után március utolsó hétvégéjén a hagyományos tavaszi hosszútávú versennyel már a vízen is elkezdődött az evezős versenyszezon, s a VVEC sportolói itt is igen jól szerepeltek.

Aranyérmesek: Galambos Péter (férfi könnyűsúlyú egypárevezős), Kosztrub Tamás (férfi ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezős), Szklenka Bence (férfi ifjúsági normál súlyú egypárevezős), Ujhelyi Mihály (fiú serdülő egypárevezős), Csepel Zsófia (női könnyűsúlyú egypárevezős), Harsányi Viktória, Harsányi Orsolya, Imre Veronika, Bóka Sára, korm. Kiss Lara (leány serdülő kormányos négypárevezős).
Ezüstérmesek: Szilágyi Konrád (férfi ifjúsági normál súlyú egypárevezős), Zsiros Janka (női ifjúsági egypárevezős). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments