Ajánlj te is helyszínt a 2018-as speedmarathonhoz!

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol május 14-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Ön váciként is bekapcsolódhat a kezdeményezésbe. Korábban már volt ilyen, akkor városunkból is több javaslatot kaptak a szervezők.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, május 14-én hétfőn 6 órától május 15-én kedden 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Készítsünk angyalbatyut egy nehéz sorsú gyermeknek! - A Katolikus Karitász ajándékgyűjtő akciója

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok április 17-től egészen május 3. 24 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják. Váciként a következő címre küldhet elektronikus levélben javaslatot: speedmarathon@pest.police.hu.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságokmájus 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják. A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Janicsák Veca, Lel-Tár koncert és mások - Advent Sződligeten programsorozat 2023

Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments