Ápolók Napja: elismerések és humoros előadás

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A látogatási tilalom miatt később, április 10-én ünnepelték meg a Magyar Ápolók Napját a Jávorszky Ödön Kórházban. A rendezvényt az intézmény és a szakmai érdekképviseletek szervezték a Magyar Ápolási Egyesület helyi szervezetének elnöke, Kovácsné Bóbis Klaudia kezdeményezésére.

„Idén is olyan együttműködés jött létre a szakmai érdekképviseletek, nevezetesen a Magyar Ápolási Egyesület, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Pest Megyei Szervezete és a kórház között, melynek eredményeként ma egy színvonalas, értékes megemlékezést tudunk tartani önöknek, ezzel is kifejezve az önök iránti tiszteletet és megbecsülést” – mondta köszöntőjében dr. Urbán Edina főigazgató főorvos.

Kárpáti Zoltán ápolási igazgató többek között arról beszélt, hogy a mai napon visszatekintenek, de legfőképpen előre. Hangsúlyozta, hogy az ápolóknak a szakmai protokollokon túl, a betegek, esetenként az orvosok által támasztott követelményeknek is meg kell felelni. Kifejtette, hogy az ápolók napján nem csak a fekvőbeteg ágyak melletti munkatársakat köszöntik, hanem sokkal szélesebb kört érintve, a rendelőintézetben dolgozókat, az asszisztenseket és műtősnőket is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A jövőre nézve azt az üzenetet fogalmazta meg, hogy változatlanul folytatni kell, és ha lehet még jobban erősíteni azt a példamutató munkát, amiből az intézményben gyakorlatukat töltő tanulók elsajátíthatják és ők maguk is megőrizhetik a szakmai alázatot és az egymás iránti tiszteletet.

Az ünnepi program hangulatát Varga Csenge, a VSZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskola aranytorkú tanulójának éneke alapozta meg.

A folytatásban az elismerések átadása következett. A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kitűzőjét Papné Szatmári Piroska, a szülészet-nőgyógyászati osztály szülésznője kapta. Ápolási igazgatói dicséretben Dosztál Norbertné, a kardiológiai osztály ápolója, Lőrincz Imréné, a szülészet-nőgyógyászati szakrendelés asszisztense, Marosi Attiláné, a sebészeti osztály ápolója és Sasvári Zoltánné, a fül-orr-gégészeti osztály főnővére részesültek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Ezt követően Kossuth Zsuzsanna, az első magyar főápoló és Molnár Gabriella, a váci kórház első intézetvezető főnővére emléktáblájánál tették le az emlékezés virágát.

A program megkoronázása minden bizonnyal A kézmosás fontosságáról című előadás volt, amely egy egészen új kommunikációs utat mutatott meg a közönség, elsősorban a fiatalok irányába. A Scherer Péter által rendezett előadás közvetlen hangvételű, a fiatalok világából vett helyzeteket mutatott be humorral és zenével. Mindezt a két színész, Katona László Semmelweis szerepében és Molnár Gusztáv a bacilus szerepében, remek humorral, sok grimasszal, egy basszusgitárral, jó ritmusban adta elő. ♦

Megjelent a Váci napló legfrissebb száma!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments