Hónapokra lezárnak egy-egy sávot az M2-esen

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Építési és felújítási munkák miatt április 9-től forgalomterelésre kell számítani az M2 gyorsforgalmi úton Dunakeszi és Fót térségében. A munkálatok idejére, várhatóan szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sávot használhatnak a közlekedők.

Megkezdődik az M2 gyorsforgalmi út meglévő bal pályájának átépítése, ezért a 17-22 kilométerszelvények között, közel 4,5 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve, 2×1 sávos forgalmi rendben, csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. A le- és felhajtás lehetősége a Dunakeszi-Fót csomópontban biztosított lesz – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkálatok az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg, melynek várható időtartama két hét – írja az InfoRádió honlapja.

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, felújítják és szélesítik a meglévő, Mogyoródi-patak feletti hidat, átépítik az elválasztósávot, illetve felújítják és megerősítik az útburkolatot. A munkálatok kiegészülnek vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Honismereti Munkáért Emlékérem Zebegény honismereti kutatójának

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments