MÁV-START: csúcsidőn kívül 20 százalék kedvezmény

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése nyomán a MÁV-START utasai március 30-tól újabb csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra válthatnak ötödével olcsóbb e-vonatjegyet. A húsvéti hosszú hétvégétől így megkétszereződött, naponta 150 közelébe nőtt a kedvezménnyel igénybe vehető, peremidős járatok száma.

A decemberi menetrendváltáskor bevezetett, 5, 10 és 20 százalékos csatornakedvezmények népszerűnek bizonyultak, azokkal mostanáig több mint egymillióan éltek. Az utasok már több mint 160 millió forintot spóroltak a vasúti rezsicsökkentéssel.

A MÁV-START a december 10-i menetrendváltástól ad újabb kedvezményeket az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti menetjegyekre. Akkor az NFM hozzájárulásával öt százalékkal váltak olcsóbbá a jegyautomatás vásárlások, míg az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek ára a korábbi háromszázalékos engedmény helyett tíz százalékkal mérséklődött.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A MÁV-START egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább 100 kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek ára pedig ötödével csökkent. A menetrendi keresőben @ jellel jelölt peremidős vonatokra mintegy 62 ezer e-vonatjegyet vásároltak az elmúlt négy hónapban.

A kedvező tapasztalatok miatt a vasúttársaság az eddigi 76 vonat mellett további 72 csúcsidőn kívüli vonatot jelölt ki, amelyeket március 30-tól, azaz nagypéntektől 20 százalékkal olcsóbban lehet igénybe venni e-vonatjeggyel. A nagyarányú kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger, Budapest–Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Lőkösháza, Budapest–Szeged, Budapest–Győr és Sopron/Szombathely–Nagykanizsa–Pécs viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő egyes vonatok utasai élhetnek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments