Pénzt kaphatnak az OTP Nyugdíjpénztár tagjai az államtól

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai rekord összegű adóvisszatérítésre jogosultak a 2017-es egyéni befizetéseik után. Összesen több mint 2,9 milliárd forint jár azoknak, akik figyelmesen töltik ki vagy ellenőrzik 2017-es évre vonatkozó adóbevallásukat.

Minden eddiginél nagyobb összeget igényelhetnek vissza az OTP Nyugdíjpénztár ügyfelei, a tavaly egyénileg befizetett, nyugdíjcélú megtakarításaik után. A 2017-es év végén 224 500 tagot számláló nyugdíjpénztárhoz egy év alatt beérkezett egyéni befizetések az összes hozzájárulás 70 százalékát adták, ami meghaladta a 14,5 milliárd forintot, ennek köszönhetően a tagok összesen 2,9 milliárd forintot meghaladó adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak.

Ez az összeg 23 százalékos növekedést jelent a megelőző évi adatokhoz képes. Az OTP Nyugdíjpénztár az év elején, postai úton tájékoztatta minden tagját a pontos visszaigényelhető összegről – írja a mfor.hu.

Fontos határidő közeleg, ugyanis május 22-ig kell nyilatkozni az egyéni befizetések után járó adó-visszatérítésről, akik ezt nem teszik meg, eleshetnek ettől a kedvezménytől. Akkor is érdemes ellenőrizni a vonatkozó részt, amennyiben a személyi jövedelem-adóbevallás-tervezetet a NAV készíti elő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments