A miniszter döntésére várnak a váci pályázók

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Két oktatási intézmény, a Váci Madách Imre Gimnázium és a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatójának megbízatása a tanév végén lejár. Ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a vezetői posztokra. A középiskola estében ketten jelentkeztek az igazgatói székre: Horváth Edit eddigi vezető és Steidl Levente, aki önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP).

A testület legutóbbi, múlt csütörtöki ülésén téma volt a pályázatok véleményezése. A törvény értelmében a végső szót az illetékes miniszer mondja ki mind az érintett helyi önkormányzat, mind a tantestület javaslatát figyelembe véve. Az utóbbi években több esetben politikai színezetű viták kerekedtek abból több településen, hogy a miniszter a tantestület ellenére nevezett ki iskolavezetőket.

A váci önkormányzat a Radnóti iskola esetében továbbra is támogatja Laczi István eddig vezető igazgatói megbízatását újabb öt évre. A gimnázium esetében –  bár az eredeti előterjesztésben az áll, hogy mindkét jelöltet alkalmasnak tartják a feladatra – titkos szavazással Steidl Levente mellett tette le a voksát a kormánypárti többség.

A testületi ülésen e napirendi ponttal kapcsolatban ismét szóba került a néhány hónappal ezelőtti eset. Ezzel kapcsolatban lapunkat a megyei főügyészség arról tájékoztatta, hogy egy férfi 2017 szeptember végén az egyik éjszaka Vácott egy dohánybolt előtt egy közlekedési jelzőtáblát húzott maga után, egy másik jelzőtáblát kihúzott a helyéből, a földre dobta, valamint sörös üveget és dobozt dobott az úttestre. Ezért ellene garázdaság címén emeltek vádat. A Váci Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását javasolja a bíróságnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments