A Nemzeti Összetartozás Napja Zebegényben

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Rétvári Bence, országgyűlési képviselő és dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője mond beszédet Zebegényben az Országzászlónál június 2-án, szombaton 10 óra 30-kor. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett ünnepséget a helyi önkormányzat szervezi.

A Kálvária-hegy tetején lévő emlékműnél több mint huszonöt éve tartanak trianoni megemlékezéseket. Martói Géza alkotását a békediktátum aláírásának 80. évfordulóján, 2000. június 4-én nemzeti emlékhellyé avatták.

Központi Gyógyszertár Vác

Az idei ünnepségen közreműködik Simon Katalin népdalénekes, a Danubius Táncegyüttes ifjúsági csoportja, valamint Tomaji Attila költő. Az megemlékezés keretében a római katolikus, az evangélikus és a református felekezetek képviselői ökumenikus istentiszteletet tartanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Lesodródott, majd visszacsapódott az útra egy autó Rádon

Hutter Jánosné polgármester köszöntőjét követően Rétvári Bence országgyűlési képviselő, és dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője mond megemlékező beszédet.

A koszorúzással véget érő hivatalos program után helyi civilszervezetek kínálják az érdeklődőknek az elszakított országrészek jellegzetes ételeit. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments