Cumifát állítanak Nagymaroson az egyik játszótér mellé

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A nagymarosi Béta Baráti Kör kereste meg a város képviselőtestületét azzal, hogy cumifát állítana az egyik Duna-parti játszótér mellé. A tervek szerint egy alacsony növésű fát ültetnének el, melyre a gyerekek helyezhetnék el cumijaikat, ezáltal könnyítve a megválást.

A grémium támogatta az elképzelést, így semmi akadálya annak, hogy megvalósuljon a kezdeményezés. A költségek a társaságot terhelik, a pontos helyszínt pedig az önkormányzattal előzetesen egyeztetni kell még, valamint a fa mellé egy emléktáblát is kihelyeznek majd.

A cumifa projektnek külön honlapja is van, amelyen bárki csatlakozhat. A létrehozók szerint a gyermekek anyától való elválása, a születés, az anyatejes táplálás vagy a cicizés vége, mind egy-egy apróbb trauma az életükben, a szerencsések gondtalanul átsiklanak rajta, egyesekben viszont meghatározó nyomot hagy. Aztán egyszer csak elérkezik a nap, amikor az imádott és biztonságot jelentő cumitól is meg kell válni – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A cumifa program célja pedig, hogy a cumizó kisgyermekünk játékos formában válhasson meg cumijától! A felállított fa jelképezi azt a helyet, ahol otthagyja saját cumiját vagy éppen ha kettő van, akkor mind a kettőt azzal a felkiáltással, hogy „ÉN MÁR NAGY VAGYOK”! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments