Mégis csak zsákban viszik el a gallyakat

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Korábban arról írtunk, hogy a zöldhulladék városi gyűjtése során a szerződés szerint a zsákok mellé kitett, kötegelt gallyakat is elviszi a szolgáltató. Városunkban már a Zöld Híd, illetve annak alvállalkozójakánt a Váci Hulladékgazdálkodási Kft végzi a szemétszállítást.

A gallyak elszállítását Ferjancsics László (Lokálpatrióták) önkormányzati képviselő jelentette be sajtótájékoztatóján, bemutatva a szerződésnek azt a passzusát is, amely erre vonatkozik. A városi hulladékszállítással foglalkozó cég vezetője viszont azt kéri, hogy ne tegyenek ki nem zsákokba helyezve ágakat a közterületre, mert ezeket nem viszik el, az ágak felaprítására ugyanis sem kapacitása, sem megfelelő eszköze nincs a szolgáltatónak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Július 15-én közmeghallgatásra várják a polgárokat

A képviselő szóvá tette a Széchenyi utcai japáncseresznye fasor állapotát is, ezzel kapcsolatban a Váci Városfejlesztő Kft a felvetésekre reagálva elmondta: a díszfák rehabilitációja zajlik, a fák cseréje azonban nagyobb és szakszerű beavatkozást igényel, amit egy kevésbé forgalmas időpontra kell időzíteni. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Lukács Ilona
Lukács Ilona
2018. 05. 10. 15:53

Ha a városi hulladékszállítással foglalkozó cégnek erre nincs kapacitása, akkor sürgősen szerezzen be ilyen gépeket, különben alkalmatlan a feladat ellátására, ha a szerződés ezt a lehetőséget is tartalmazza. Az üzlet jól jön, de a beruházás már savanyú?? A lakosok meg csak fizessék saját zsebből a zsákokat, amik a betömörített gallyaktól kilyukadnak, használhatatlanná válnak. Nevetséges.