Mérgezett tejjel zsaroltak meg több hazai üzletláncot

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Több áruházlánc polcairól több mint 10 ezer liter tejet kellett visszahívni a hétvégén egy mérgezéses fenyegetés miatt. Eddig szennyezést nem találtak a Nébih szakemberei, de felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki ellenőrizze a vásárolt UHT tej csomagolásának épségét.

Blikk értesülései szerint egy ismeretlen levelet írt az Auchannak – amelynek dunakeszi áruházában sok váci is vásárol -, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a szennyezett tejtermékek ügyében, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást az eljárásról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  15 milliót csaltak ki egy dunakeszi cégtől

Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

A Nébih ügyfélszolgálatára bejelentés érkezett arról, hogy több áruházlánc termékeit szándékosan szennyezte be valaki feltehetően gazdasági kár okozása céljából – mondta az InfoRádiónak Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

„Hatóságunk azonnal felvette a kapcsolatot az illetékes nyomozóhatósággal, illetve az üzletláncokkal is. Az üzletláncok a polcokról levették az érintett termékeket, és a további vizsgálatig elkülönítve tároljuk ezeket” – hangsúlyozta Helik Ferenc, aki hozzátette azt is, hogy nagyon nagy mennyiségű tejről lehet szó, több áruházláncot érintő, több előállító termékéről, így a kár több milliós lehet. Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, amelyben közreműködik a Nébih, és az áruházláncok is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Honismereti Munkáért Emlékérem Zebegény honismereti kutatójának

De az sem biztos, hogy a zsaroló beváltotta volna a fenyegetést, mert a Nébih információja szerint eddig nem találtak fertőzött tejet sehol.

„Eddig sem lakossági bejelentés, sem a vizsgálatok jelenlegi szakaszában nem találtunk szennyezett terméket” – mondta. A Nébih munkatársa felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el.

Három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban – értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte – írja a portál, amelynek információját a Spar kommunikációs vezetője is megerősítette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments