Nem vagyok vamzer – kiáltotta a váci rab és szúrt

VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A Budapest Környéki Törvényszék május 29-én megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson bűnösnek mondta ki L. A. vádlottat többszörös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, ezért őt a bíróság 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre és  6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

L. A. vádlott és V. Z. sértett 2016-ban jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltötték a Váci Fegyház és Börtönben. Mivel rövid ideig zárkatársak voltak, ismerték egymást, közöttük korábban konfliktus nem volt.

Központi Gyógyszertár Vác

A vádlott és a sértett 2016. szeptember 29-én reggel fél kilenc körüli időben a börtön udvarán reggeli sétán voltak. A sértett az egyik fogolytársával beszélgetett, amikor a vádlott jobb kezében egy tollal, amely utólag nem volt beazonosítható, a séta közben hirtelen odalépett a sértetthez.

Azt kiáltotta, hogy ő „nem vamzer, hanem pitbull”, majd egy alkalommal, félkörös mozdulattal, közepes erővel nyakon szúrta a sértettet. A megtámadott rab ezután ráfogott a vádlott jobb kezére, majd birkózni kezdtek egymással, amely során a földre kerültek. A birkózásnak a többi fogvatartott vetett véget, szétválasztották a vádlottat és a sértettet, majd a történteket észlelve a börtönőrök elkülönítették őket.

A mai tárgyaláson a bíróság a büntetőeljárásban a sértett nyaka felé kis-közepes erővel történő újabb szúrás cselekményét, mellyel végül a vádlott a sértett jobb kezének gyűrűsujját találta el, nem látta bizonyítottnak.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, a döntés ellen a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments