Sárkányhajó-szezon: gyűjtötték az érmeket a váciak

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A téli felkészülési időszak után a múlt hétvégén óriási energiákkal és erővel rugaszkodtak neki a hazai sárkányhajós klubok, hogy a Baján megrendezésre kerülő 7. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon végre nyílt terepen mérjék össze tudásukat. A váciak szorgalmasan gyűjtögették a fényes érmeket.

A napsütéses idő és a szép környezet egyaránt plusz lendületet adott a legénységek teljesítményéhez, amire szükség is volt az erőt próbáló 2, 4 és 8 kilométeres szakaszok megtételéhez. A versenyre kilátogató közönség már belekóstolhatott abba a felfokozott hangulatba, ami a július 17. és 22. között Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon is hullámként söpör majd végig a sárkányok hete keretében.

Az izgalmakban bővelkedő bajai verseny végén az U18-as legénységek összecsapásában a szarvasi Körös Dragon U-18 versenyzői nyakában csüngött az aranyérem, akik összehangolt munkával előzték meg a Rába Dragon Boat Club / Rába Sárkányhajó Club ifi csapatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A premier vegyes 8 km-en – ami a verseny legnépesebb versenyszáma volt – a váci Dunai Sárkányok határozottan az élre törtek, hiszen egy arany-, és egy ezüstérmet is hazavihettek. A folyamatosan erősödő női versenyosztályban hat csapat lányai eveztek a győzelemért, ám végül a Dunai Sárkányok női legénysége volt az, aki a dobogó legfelső fokáról ünnepelhetett, maguk mögé utasítva a Körös Dragon és a Dragon Aqua SE sportolóit.

A premier open mezőnyében szintén a váciak arattak győzelmet, maguk mögé utasítva a Dragonmasters fiait, a bronzérmet pedig a Rába SC vihette haza. Senior B kategóriában a Dragon Aqua legénysége vívta ki az első helyet, míg az ezüstérmet a verseny helyszínét biztosító Sugo Sárkányhajó Klub versenyzői szerezték meg.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke elmondta, hogy a szezonnyitás remek volt, de a java még csak most kezdődik, ugyanis a május 5-i 6. Dunai Regatta és a május 12-i 10. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál még rengeteg izgalmat tartogat, hiszen bizonyos versenyosztályokban ekkor dől el, kik állhatnak még rajhoz a napfény városában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A magyar sárkányok tehát megkezdték hódító útjukat és remélhetőleg meg sem állnak a nyári világbajnokság dobogójáig. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments