Vác FC: a Nagy Richárd ügy végleg lezárva

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Különböző találgatások keltek szárnyra amiatt, mert a Vác FC-ben a szurkolók szerint jól szereplő Nagy Richárd az elmúlt hetekben nem kapott helyet a csapatban. A játékos a gyakorlatilag a vezetőedző szerepkörét betöltő, ám hivatalosan csak másodedzőként tevékenykedő Nagy Tibor fia és sokan úgy vélik, a tavaszi gyenge szereplés egyik oka a középpályás mellőzése.

A témával kapcsolatban sokan sok helyen és sok féle módon nyilvánítottak véleményt. A Váci Napló print kiadásában pénteken mi is szót ejtettünk a dologról Vác FC: visszaesett a teljesítmény, megmondjuk, miért című cikkünkben. A hét végén azonban a tulajdonos, John Marshall is közleményt adott ki Nagy Richárddal kapcsolatban.

„Tisztelt szurkolók! Az elmúlt hetekben a Vác FC közösségi oldalán, illetve a részemre küldött privát üzenetek késztettek arra, hogy megszólaljak játékosunk, Nagy Richárd ügyében, annak ellenére, hogy az ilyen jellegű döntéseket a klub belügyének tekintem. A Nagy Richárd nem szerepeltetésével kapcsolatos döntést, én, mint a klub többségi tulajdonosa hoztam meg, egyetlen munkatársam sem befolyásolt ezen döntésem meghozatalában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A tavalyi szezonban – edzőnk, Nagy Tibor javaslatára és egyetértésével – Zsolnai Richárd sem játszhatott addig az időpontig, amíg nem született egyezség a következő évadra szóló szerződéshosszabbításáról. Így az idei szezonban Nagy Richárd esetében is a tavalyi gyakorlatot követve született meg döntésem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nagy Richárd – a Vác FC lehetőségeihez mérten – egy igazán előnyös szerződéshosszabbítást utasított vissza, amely döntését a klub tiszteletben tartotta, annak ellenére, hogy a Vác FC volt, aki elsőként biztosított lehetőséget arra, hogy NB II-es labdarúgóvá váljon és hitt abban, hogy a következő bajnokságban is sikeresen tudunk együtt dolgozni, ezzel elősegítve a játékos fejlődését is.

Továbbá anélkül, hogy szakmai kérdésekben állást foglalnék, úgy gondolom, az, hogy a csapat a tavaszi szezonban gyengébben szerepel, nem kizárólag Nagy Richárd kiválásának köszönhető, hiszen soha sem egyetlen játékoson múlik a csapat gyengébb, vagy jobb szereplése sem, hiszen a tavalyi bajnokságban, amikor csapatunk a szenzációs 6. helyen fejezte be a bajnokságot, Nagy Richárd a 38 bajnoki mérkőzés során 12 alkalommal lépett pályára kezdőként, 25 alkalommal csereként, csupán 951 percet töltve a pályán, azaz kevesebb, mint a mérkőzések idejének egyharmadán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A nyári, illetve a téli átigazolási szezonban, ahogy korábban is, edzőnk, Nagy Tibor iránymutatásai alapján köszöntünk el játékosainktól és az új játékosok igazolása is mindig – anyagi lehetőségeink figyelembevételével – edzőnk javaslatára és egyetértésével történt minden posztra.

Öromteli, hogy szurkolóink ilyen aggódással és szeretettel kísérik figyelemmel egy játékosunk pályafutását, de még örömtelibb lenne, ha MINDEN játékosunk hasonló figyelemben részesülne, hiszen, nem emlékszem, hogy tavaly Zsolnai Richárd – aki közel hat éve a Vác FC meghatározó játékosa – ügyében is hasonló aggódó és a döntésemet számonkérő üzenetek születtek volna.

A klub és személy szerint én is a Nagy Richárd ügyet lezártnak tekintem, a továbbiakban ezzel kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Megköszönve Richárdnak a klubért tett eddigi erőfeszítéseit, további sikeres és sérülésmentes pályafutást kívánok!” – írta John Marshall a klub honlapján nyilvánosságra hozott közleményében.

Lapunk úgy tudja, a szerződéshosszabbítás az anyagiakon bukott meg. Nagy Richárd jóval többet kért, mint amennyit aláírásáért a klub fizetni akart – bár az új összeg is jelentősen magasabb volt a korábbinál -, azt a fiatal játékos nem tartotta elfogadhatónak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments