A váci elítéltek százötven társukkal imádkoztak

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Kilenc büntetés-végrehajtási intézet közel 150 fogvatartottja vett részt június 7-én csütörtökön a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett, VIII. Országos Fogvatartotti Imanapon. A Váci Fegyház és Börtönből 14 elítélt vett részt az eseményen.

A büntetés-végrehajtás kiemelt feladataként kezeli a fogvatartottak társadalmi reintegrációjának elősegítését, amiben fontos szerep jut az elítéltek vallásgyakorlásának is. A börtönlelkészek elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy szoros együttműködésben dolgoznak a reintegrációs tisztekkel azon, hogy az elítéltek szabadulásukat követően a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

Központi Gyógyszertár Vác

Az imanap fő jellemzője, hogy minden évben más büntetés-végrehajtási intézet ad otthont az eseménynek, amelynek megszervezése és végrehajtása a fogvatartottak nagy száma miatt szerteágazó figyelmet igényel a büntetés-végrehajtás személyi állománya részéről.

A rendezvény során egy, már szabadult elítélt tartott beszédet bizonyságtételéről, a részt vevő elítéltek imanapi énekekkel fohászkodtak, valamint a büntetés-végrehajtási intézetek lelkészei mellett beszédet tartott a Református Misszió Központ igazgatója, Magyarné Balogh Erzsébet lelkipásztor, Szabó Ferenc esperes, püspökhelyettes és Bán Béla György esperes lelkipásztor, zsinati képviselő is, akik az esemény befejeztével áldást is mondtak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments