Az elnök továbbítja a védőnők kéréseit a képviselőknek

Szakmai programokkal, de főleg lazítással ünnepelték a váci védőnők és iskolaorvosok a védőnői szolgálat napját a művelődési központban az elmúlt héten. A szakembereket, akik munkájukkal jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban, hazánkban először 1916-ban Heim Pál kezdeményezésére kezdték el képezni az orvosi tevékenység kiegészítésére.

Azóta már főiskolai diplomával ismerik el a feladat fontosságát. A váci védőnőket dr. Manninger Péter, az egészségügyi bizottság elnöke köszöntötte az évfordulón. A jelenlévő védőnők egy kötetlen beszélgetés során több kérést is megfogalmaztak a képviselő felé, amelyek során elsősorban financiális problémák kerültek terítékre – tudósít az eseményről a városi televízió.

Központi Gyógyszertár Vác

Dr. Manninger Péter ígéretet tett arra, hogy a szakbizottság és a képviselők felé is továbbítja a kéréseket és megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az önkormányzat milyen módon tud segíteni az anomáliákon. Mokánszky Zoltán alpolgármester is megköszönte a védőnők munkáját, akik egyébként a szakmában mutatkozó létszámhiány ellenére is komoly hivatástudattal látják el feladatukat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments