Huszonnégy órás szolgálat a közterület-felügyelőknél

Fontos és aktuális témákról beszélt sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester. Egyebek között elhangzott, hogy a polgármesteri hivatal tovább szaporíthatja az elmúlt években elnyert díjait, hiszen egy újabb elismeréssel gazdagodik a város.


Az intézményfelügyeleti és humán osztály sikeres pályázatának köszönhetően Vác elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat címet, amely immár a tizenkettedik országos elismerése  településünknek. A díjjal hárommillió forint is jár, ezt tehetséggondozó táborok szervezésére, művészeti eszközök vásárlására fordítják majd.

Központi Gyógyszertár Vác

A városvezető elmondta azt is, hogy végre megvalósul az a korábbi terv, hogy a főtér eddig nyitott útjain is süllyedő bójákat helyzetnek el. A piac bejárata előtt egy felfestett körforgalmat is kialakítanak, hogy az autók meg tudjanak fordulni. Ezzel egyidőben szigorítják a főtéri behajtási és parkolási rendet is. Átalakítják a közterület-felügyelet munkarendjét, hiszen a létszám már lehetővé teszi a huszonnégy órás szolgálat megszervezését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Ez a nyári időszakban különösen indokolt, hiszen a főtér rendjével korábban, elsősorban a hétvégi estéken, éjszakákon gondok voltak – emelte ki Fördős Attila.

A városvezető beszélt városunk külkapcsolatairól is. A képviselők egy csoportja május 4-6. között például a francia testvérvárosba, Deuil-La Barre-ba látogatott, részt vettek az ott megrendezett természeti környezeti vásáron, aminek témája a klímaváltozás, a Föld jövője és fenntartható fejlődés lehetőségei voltak. Kiemelten szólt Vác erdélyi testvérvárosában, Székelyudvarhelyen, az 52. Szejkei Néptánc- és Népzene Fesztiválon Karánsebessy Balázs vezetésével nagy sikerrel vendégszereplő Váczi Néptáncegyüttes fellépéséről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments