László Attila: a trénert elküldeni bajnokság közben?!

Véget ért a 2017/18-as futballidény, máris nyakunkon a foci világbajnokság, van tehát mit értékelni váci és egyéb focis szempontból. A Váci Naplónak lapunk állandó szakértője, László Attila kommentálta a futballvilág közelmúltbeli eseményeit.


Az NB II-ben a remek őszi szereplés után tavasszal visszaesett a Vác FC teljesítménye, de csapatunk így is a középmezőnyben végzett, míg az NB I-ben végül szerencsével maradt bent az a DVTK, amelynél már a sokadik edzőváltás történt meg a bajnokság hajrájában. László Attila több váci bajnokit is a helyszínen követett végig, és utóbbi esetről is véleményt formált.

hirdetés

Központi Gyógyszertár Vác

“Úgy érzem, hogy Dorog elleni győzelemmel a tizedik hely megszerzése összességében jó eredmény, a Vác így a 22. legjobb magyar csapatnak tekinthető” – fejtegette az 1994-es váci NB I-es bajnokcsapat technikai igazgatója. – “Sajnálom, hogy tavasszal kilencmeccses nyeretlenségi sorozatba futott bele az együttes, ha ez nincs, még jobban is végezhetett volna.”

Hozzátette: “Többször is láthattam, hogy az óbudai létesítmény adottságai remekek, de most már nagyon jó lenne, ha a csapat ismét otthon játszhatna – úgy tudom, hogy szeptemberben talán elkezdődhet a váci stadion felújítása. Az ellenpélda azonban számomra az NB I-es Diósgyőri VTK, ahol az elmúlt 8 évben 13 edzőváltás történt – most egy kitűnő, külföldön tanult szakembert, Bódog Tamást küldtek el –, ezt pedig teljesen érthetetlennek és megdöbbentőnek tartom!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Újabb három váci kézis lett koronavírusos

Nálam olyan nem létezett, hogy bajnokság közben elküldtem volna egy trénert, ez a vezetői képességek hiányára vall, hiszen azt mutatja, hogy nem térképezték fel rendesen az edzőt, mielőtt szerződtették! Ez a csapat végül szerencsével maradt bent, mivel a már bajnok Videoton a tartalékok tartalékjaival állt fel az utolsó meccsen, amely szintén elképesztő dolog!”

Sajnos a Vác FC idényét beárnyékolta egy nagyon szomorú hír, hiszen bő egy héttel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt a csapat szertárosa, Tóth Ferencné – mindenki Erzsikéje –, születési nevén Sleng Erzsébet.

„Természetesen ismertem Erzsikét, aki több mint 25 éven át dolgozott szertárosként a klubnál” – emlékezett László Attila. – “Nagyon jóban voltam vele, mindig precíz, pontos és kitűnő munkát végzett. Úgy tudom, hogy már édesapja is gondnokként dolgozott, sőt ott is lakott a klubban, tehát innen eredt a csapathoz való kötődése. Mélyen lesújtott a halálhíre, nagyon elszomorodtam.”

László Attilát a magyar foci egy legendája, Kovács Ferenc halála is elkeserítette.

„Azt vallom, hogy a legjobb három edző között volt a maga korában, egy igazán kitűnő szakember. 1992-ben kerültem vele közelebbi kapcsolatba, amikor a Váccal Magyar Kupa-döntőt játszottunk az Újpest ellen Békéscsabán, ő pedig a lila-fehér együttes vezetőedzője volt. Sajnos hosszabbítás után 1–0-s vereséget szenvedtünk, ettől függetlenül sportbaráti kapcsolatunk később mindvégig megmaradt.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Sárkányhajós Ördögi Kör: rekord született, pedig egy hajó majdnem elsüllyedt

Bár a foci VB-n most sem vagyunk érdekeltek, a bajnokság végeztével a magyar labdarúgó-válogatott is pályára lépett kétszer, júniusban. A Fehéroroszország elleni mérkőzést már lejátszották a fiúk, amelynek 1–1 lett a vége, míg szombaton Ausztráliától 2-1-re kikaptunk itthon.

„21 évvel ezelőtt játszottunk az ausztrálok ellen utoljára, akkor még a válogatott menedzser-igazgatója voltam, de sajnos akkor 3–1-re kikaptunk tőlük a Népstadionban” – idézte el László Attila. – Bár a szövetségi kapitány, Georges Leekens szerint a barátságos meccseken nem igazán számít az eredmény, ezt nem tartom jó gondolatnak, ezeken a találkozókon is fontos a végeredmény.” ♦

Szezonzárás győzelemmel

Az NB II utolsó, 38. fordulójában a Vác FC a Dorogi FC-t fogadta Óbudán négyszáz néző előtt. A nem túl magas színvonalú, kevés helyzetet hozó mérkőzést Balajti Ádám tizenegyesből szerzett góljával nyerte meg csapatunk (támadónk így 14 találattal zárt), bebiztosítva ezzel a tizedik helyet a tabellán. Pozitívum még, hogy összességében a mieink kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban (38-at), ez a védekezés stabilitását mutatja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Sárkányhajós Ördögi Kör: rekord született, pedig egy hajó majdnem elsüllyedt

A Dorog elleni mérkőzés érdekessége egyébként az volt, hogy végre igazán jó hangulat alakult ki a létesítményben, hiszen a Dunakanyar Ultrái csoportként képviseltette magát, és kilátogatott a meccsre a vendégektől az Ultras Dorog is. A mi fanatikusaink aztán több alkalommal is hangosan Nagy Tibor vezetőedzőt éltették („Nagy Tibor a legnagyobb király!”), kinyilvánították, hogy szeretnék, ha maradna, azt pedig nem igazán akarják, hogy Szanyó Károly üljön le a Vác kispadjára… („Szanyó Karcsi, nem kellesz Vácra!”)

Nos, azt még nem tudjuk, hogy lesz-e váltás a váci kispadon, vagy nem, az mindenesetre biztos, hogy az MLSZ hét eleji döntése értelmében a következő szezonban már nem kell Pro-licenc ahhoz, hogy valaki a másodosztályban dolgozzon, most már ismét elég lesz az A-licenc is ehhez – a tényszerűség kedvéért szögezzük le, Nagy Tibor ez utóbbival rendelkezik.

Nagy Tibor vezetőedző értékelése: „Nagyon nehéz csak a labdarúgásról beszélni, amikor a héten szertárosunk, Tóth Ferencné, egy csodálatos, pótolhatatlan asszony hagyott itt minket. Érte is futballoztunk, de már sokszor elmondtam, amit ez a csapat tavasszal véghezvitt, az egy csoda.” ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments