Ma még nagymeleg, majd érkezik a hidegfront

Szerdán a sok napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar néhol Vác térségében is kialakulhat. Az északkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. Erősödik a felmelegedés, a napi csúcshőmérséklet 29 és 33 fok között alakul. Viszont fronthatás nem lesz térségünkben. Majd hidegfront érkezik viharos széllel, zivatarokkal.

Szerdán marad a frontmentes idő, de tovább növekszik a meleg, a fülledtség, ez pedig többeknél válthat ki diszkomfort érzetet.

Idősek és szívbetegek körében nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is tapasztalhatnak. A zivatarok területén a légúti betegségben szenvedők állapota romolhat.

Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között sokfelé erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Csütörtökön a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből szórványosan – nagyobb eséllyel a Dunától keletre – alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél átmenetileg délkeletire fordul, időnként megélénkül. Napközben 30-34 fok várható, majd éjszaka északnyugat felől megérkezik a hidegfront.

Pénteken a markáns hidegfront mögött már hajnalban is erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk. Többfelé várható nagy mennyiségű csapadék, eső, zápor, zivatar formájában. A front mögött lehűl a levegő, helyenként 15 fokig csökken napközben a hőmérséklet. A délután folyamán délkelet felé távozik a front, elcsendesül a légkör. – írja az idokep.hu.

Szombaton országszerte, vasárnap a Dunántúlon még szeles lesz az idő. Hűvös hajnal után 18-23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de már több napsütés, legfeljebb egy-egy gyenge zápor ígérkezik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments