Nemzetközi rendőri rajtaütés egy váci családi háznál

Nemzetközi együttműködés keretében számoltak fel egy gépjárművek illegális értékesítésével foglalkozó csoportot Magyarországon. A Készenléti Rendőrség (KR) Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály felderítése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon indult eljárás orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, amelynek egyik gyanúsítottját Vácott vették őrizetbe.

Az akció során – amely több településen zajlott egyszerre – egy 48 éves budapesti, egy 42 éves alibánfai, egy 46 éves nagybörzsönyi, egy 59 éves és egy 45 éves kecskeméti, valamint egy 19 éves abaújszántói férfi került őrizetbe. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2017-ben három nagyon értékes, eredetileg szlovák honosságú autó illegális, magyarországi  eladásában vettek részt.

Központi Gyógyszertár Vác

A gyanú szerint a Szlovákiában lízingelt autókat a pénzügyi konstrukció futamideje alatt, hamis tulajdonjogot igazoló okiratok felhasználásával Magyarországon helyezték forgalomba, aztán eladták magánszemélyeknek – írja az Origo.

A KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, a Pest Megyei és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szlovák rendőrökkel és az EUROPOL szakembereivel közösen tartottak akciót június 20-án. A Budakeszin, Vácott, Kecskeméten és Budapesten egy időben indított bevetés után több embert vittek be a rendőrök.

A nyomozók minden gyanúsított házát átkutatták. Adathordozókat, mobiltelefonokat, iratokat foglaltak le. A három illegálisan eladott autót a hatóság már korábban lefoglalta.

A további eljárást a társszervekkel együtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja le szakértők bevonásával. A szlovák rendőrök négy gyanúsított ellen indítottak eljárást az ügyben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments