Régi zenét ajánlanak, nem csak vájtfülűeknek

Idén a Régi Zenei Napok Fesztivál keretei között már 34. alkalommal csendülnek fel eredeti hangzással komolyzenei művek. A rendezvény Vácott június 30. és július 7. között kerül megrendezésre.

A fesztivál kiemelt feladatának tekinti, hogy a hallgatók a komolyzenei műveket hiteles formában élvezhessék, tehát úgy, ahogy azok a zeneszerző korában megszólalhattak. A kivételes koncertkínálat keretében magyar és nemzetközi, régizenét tanulmányozó professzorok és mesterszakos hallgatók is emelik jelenlétükkel az esemény színvonalát.

Központi Gyógyszertár Vác

A fesztivált Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester dirigálásával az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus koncertje nyitja meg. A Händel-, Vivaldi-, Bach-művek ihletett előadásában Baráth Emőke, a Magyar Állami Operaház Junior Príma díjas szoprán énekesnője működik közre.

Az eseménysorozat lezárásaként az érdeklődők a világhírű karmester, Alois Glaßner vezényletével, a hazai Capella Savaria kamarazenekar hiteles tolmácsolásában Bach H-moll miséjét hallgathatják meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén se marad ki a Tragor Ignác Múzeum a Régészet napi programsorozatból

A rendezvénysorozatot különösen ajánljuk a komolyzene kedvelőinek és mindenkinek, aki zenei időutazásra vágyik. Az érdeklődők további információkat kaphatnak az esemény weboldalán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments