Sikeres tavaszi szezont zártak a váci birkózók

Sikerekben gazdagon kezdődött a 2018-as esztendő a Budapest Honvéd Sportegyesület Vácon működő, kihelyezett utánpótlásnevelő csapatának. A váci legények közül hárman is sikeresen szerepeltek az országos bajnokságokon.


De ami a legjobb eredménynek számít, hogy a serdülő korosztályban Varsányi László magabiztosan nyerte a korosztályos minősítő versenyt, majd később az országos bajnokságot, mellyel megszerezte a korosztályának 85 kilogrammos súlycsoportjában az indulási jogot a 2018 júniusában, Győrben megrendezésre kerülő serdülő Európa-bajnokságra.

Serdülő válogatottunk ezzel kiharcolta magának a válogatottságot és képviselheti hazánkat a június 15-17. között megrendezésre kerülő korosztályos kontinensviadalon. Felkészülésüket az Európa-bajnokságra tovább segíti, hogy a serdülő korosztály válogatottjának élére csapatunk vezetőedzőjét – 2016-ban a Magyar Birkózó Szövetség által az év utánpótlás edzőjének választott – Cifferszky Ákost nevezték ki. László ezért a válogatottban is nevelőedzőjével készülhet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ugyancsak kiváló eredményeket ért el korosztályában Végh Máté, aki a tavaszi szezonban mindkét fogásnemben jeleskedett. Máté először a diák-1 korcsoport kötöttfogású országos bajnokságát nyerte meg, majd szabadfogásban végzett az előkelő 2. helyen.

Junior versenyzőink közül Fulai Bence jeleskedett, aki februárban a junior kötöttfogású minősítési versenyen, csak a tavalyi év kadet Európa-bajnokával szemben maradt alul és ugyanezen a versenyen legyőzte az idei év U23 korosztály későbbi országos bajnokát.

Bence egy korosztállyal feljebb is jeleskedett, hiszen az U23 korosztályban indult úgy, hogy ő maga még csak első éves junior korosztályú.

Biztató a jövőre nézve, hogy a gyermek korcsoportos Danics Márton két igen nívós meghívásos versenyről is éremmel tért haza. Marci a versenyzést az idei évben kezdte és remek birkózással mindkét versenyről bronzéremmel térhetett haza.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A BHSE Vácon működő, Cifferszky Ákos és Mrena Gábor által irányított fiókcsapata a tavaszi szezon eredményei után bizakodva várja az őszi versenyszezont. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments