Fotókiállítás és testvérvárosi szerződés megerősítése

Ma, csütörtökön este hat órakor kerül sor a város történetében egy fontos eseményre: a Váci Világi Vigalom programjaihoz kapcsolódva megnyitják a donaueschingeni fotóklub kiállítását a városházán, majd ünnepélyes keretek között megerősítik a huszonöt esztendővel ezelőtt aláírt és azóta kiválóan működő testvérvárosi szerződést.

A Fotoclub Donaueschingen számára az alapító év 1951-ben volt. Akkor még a Film- és fotóklub – Die Camera Donaueschingen néven alakult meg a szervezet. A következő években rendszeresen különféle kiállításokon és fotóversenyeken vettek részt a klub tagjai. A 2002-ig a fotóklub tagjai csak férfiak voltak. Ebben az évben aztán a fotóklub is bevezette az egyenlő jogokat.

Központi Gyógyszertár Vác

Ekkor megváltoztatták a klub szabályzatát, és a klub neve is módosult. Ettől kezdve  klub a Die Camera fotóklub nevet viseli. Valószínűleg tudatosult a klub tagjaiban, hogy a falra nem lehet videókat és filmeket „felakasztani”, így csak fotósok voltak a klub tagjai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az esélyegyenlőség később azt is jelentette, hogy a klubot éveken át egy női duó vezette. 2016-ban új utakat fedeztek fel, hogy a fotóklubot ismertté tegyék. Az első, saját stúdióban felkínált fotós műhelymunkák nagy sikert arattak, és a klubot az egész országban ismerté tették.

„A jövőben szeretnénk, a Vácon élő fotósokkal való kapcsolatot elmélyíteni, kívánjuk hogy a testvérvárosi kapcsolat még sokáig fennmaradjon és hogy mindannyian találkozzunk Donaueschingenben” – nyilatkozta René Oberhänsli, a Fotoclub Donaueschingen vezetője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments