Hamarosan Európa-napokat rendeznek Sződligeten

Sződliget Nagyközség Önkormányzata július 25-28. között az Európa a polgárokért program keretein belül 4 napos testvérvárosi találkozót szervez Európa-napok Sződligeten címmel. A rendezvénysorozat keretében kerül ünnepélyes aláírására a Sződliget és a lett Rujiena város (képünkön) közötti testvértelepülési szerződés is.

Az esemény egy uniós pályázaton elnyert forrás révén a Pest megyei településnek egy fillérébe sem került: a teljes költség brüsszeli finanszírozású. A találkozóra Európa nyolc országából hívtak meg önkormányzatokat. A delegációkkal a hivatalos eszmecserék alkalmával megvitatják a kisebb településeken tapasztalható, a fiatalokat érintő elvándorlás miatti problémák következményeit, és keresik a közös megoldásokat.

Központi Gyógyszertár Vác

Juhász Béla polgármestertől megtudtuk: a találkozón meghívottként vesz részt Rujiena önkormányzatának küldöttsége is. A lett várossal Sződliget Nagyközség Önkormányzata az eseménysorozat ünnepélyes aktusaként aláírja azt a testvértelepülési szerződést, amelynek célja, hogy megerősítsék együttműködésüket és kulturális kapcsolataikat. Az aláírásnál jelen lesz Vilmars Henins magyarországi lett nagykövet is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Medvét láttak Acsa és Püspökhatvan közöt

„Nekünk, egy  5000 fős településnek is nagy kihívás, hogy a  fiatalok sajnálatosan gyors ütemben hagyják el születési helyüket, és nagyvárosokban, esetleg külföldön keresik a lehetőséget a boldogulásra. Szeretnénk segítő ötleteket kapni a fiatalság ösztönzésére, hogy milyen eszközökkel, ötletekkel tudnánk őket a helyben maradásra bírni, hogyan lehetne a friss családokat, az ifjúságot érdekelté tenni a községben közösségi feladatok ellátására.

Erre kiváló alkalom lesz ez eseménysorozat, melynek igyekszünk jó házigazdája lenni. Külön öröm számunkra, hogy bővíthetjük testvértelepülési kapcsolatainkat. Reményeink szerint a lett várossal az élet több területén kölcsönös és a sződligeti polgárok számára is hasznos együttműködést tudunk majd folytatni” – mondta Juhész Béla. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments