„Kisvonattal” járta be a várost a Virágos Magyarország zsűrije

Vácott járt a héten a Virágos Magyarország mozgalom zsűrije. A két szakember, Lipcsei Szabolcs, a Főkert Nonprofit Zrt. zöldfelület-fenntartási igazgatója és Kisák Péter, Veresegyház főkertésze a városházán bemutatott prezentáció után a turisták körében népszerű „kisvonattal” járta be a várost Mezei Helga főkertész kalauzolásával.

Minden város más, ám az igazán sikeres településeken úgy alakítják ki a zöldterületeket, hogy azok egy élhető környezet részei legyenek – mondta a Váci Napló érdeklődésére Lipcsei Szabolcs. Hozzátette: a Virágos Magyarország mozgalom egy nagy múltú kezdeményezés, amely minden évben nagyon sok települést hív versenybe.

A várost bemutató előadáson kiderült: Vácott mintegy egy millió négyzetméternyi zöldterületet tart karban a városháza, ebből 450 ezer négyzetméteren intenzív kertészkedés folyik. Összesen 120 ezer négyzetméternyi védett terület található, és 400 védett fa díszlik településünkön. Kétezer-ötszáz négyzetméternyi rózsa- és 940 négyzetméternyi virágágyás gondozása ad napi feladatokat a szakembereknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Ebben az évben 15 ezer egynyári és évelő virágot ültettek ki a közterületekre, ezek mellett 13 ezer árvácska és 12 ezer tulipán került a földbe.

A város már korábban is számos elismerést kapott a szép közterületekért, a sikerekben része van a Virágos Vác mozgalomnak, amely a magánembereket, társasházakat és intézményeket is mozgósítja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments