Nincs pénze új műlábra a váci édesanyának

Talpfájással kezdődött 2003-ban, térd alatti amputációval végződött 2007-ben a ma 37 éves Alföldi Melinda nem mindennapi kálváriája. Volt olyan orvos, aki később azt mondta neki: elég lett volna bokától levágni a lábát.

Az amputálást végző magánorvos a feltételezése szerint azért döntött máshogy, mert így több pénzt kapott a műtét után. A váci nő már elfogadta a sorsát, csupán annyit szeretne, hogy megkaphassa a nyolcmillió forintos, új protézisét, hogy teljes életet élhessen – írja a Bors.

Központi Gyógyszertár Vác

A váci családanya már megbékélt a sorsával, ám most az a gond, hogy a munkáltatója nem tudja tovább állni a protézisét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A váci Juhászban jól működik a digitális oktatás

Egy protézist körülbelül 2–3 évig lehet viselni. Ennyi a „kihordási ideje”, utána már többet árt, mint használ, és kényelmetlenné is válik. Melinda eddig szerencsés volt, már ha lehet ilyet mondani. Munkahelye az amputálás óta adomány formájában mindig kifizette neki az évről évre dráguló, több millióba kerülő műlábat. Idáig. Most bejelentette: már nem tudja állni az újat.

– Legutóbb hatmillió forintot adtak ki rá, most nyolcmillióba kerül, de a támogatás miatt, amit igénybe vehetek, nekem „csak” maximum másfelet kell összegyűjtenem. Csak azt nem tudom, hogyan, miből – mondta a Borsnak a kétgyerekes édesanya, aki elmesélte betegsége történetét is. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás