Nyújtsd ki mennyből: Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs a székesegyházban

A nyár utolsó hónapjában különleges találkozásoknak lehetnek fültanúi a zenekedvelők. A hangszerek királynője, az orgona hívja randevúra társait az OrgonaPont sorozat keretein belül az ország 18 városában 32 alkalommal. A Szamosi Szabolcs orgonaművész által megálmodott koncertsorozat egyik legkülönlegesebb estjére várja a váci közönséget a Filharmónia Magyarország augusztus 10-én pénteken a székesegyházban.

A nagy találkozás ezúttal többrétegű: két különleges hangzás, a fenséges és uralkodó orgona, az önmagában is varázslatos hangulatot teremtő különleges énekhanggal, a klasszikus zene a népzenével és az egyházzenével, Sebestyén Márta összehasonlíthatatlan énekművészete Szamosi Szabolcs virtuóz, újszerű orgonajátékával találkozik ezen az estén egymással – és a közönséggel.

A régizenei, egyházzenei darabok mellett Kodály, Bach, Bartók és Tolcsvay művei csendülnek fel ebben az izgalmas párosításban, amely léleksimogató nyári estét ígér a koncertlátogató zenekedvelőknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Sebestyén Márta Kossuth-, Liszt- és Grammy-díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete. A klasszikus népzenei éneklés mellett szívesen utazik a világzene, egyházzene területére is, de nem riad vissza a merészebb találkozásoktól sem. Különleges énekhangja, zenei műveltsége és egyedi személyisége varázsolja közönséget már évtizedek óta itthon és a világ minden szegletében.

Szamosi Szabolcs orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. Nemcsak dinamikus, improvizatív játékáról híres, újító, ám a zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész, de a Filharmónia Magyarország vezetőjeként a magyarországi klasszikus zenei élet egyik motorja, számtalan komolyzenei program, esemény – köztük az Orgonapont koncertsorozat – ötletgazdája és szervezője.

Augusztus 10-én, 20 órakor ezen az egyedi hangulatú helyszínen, a festett kazetták és ódon falak díszletei között e két művész a közönségnek varázsol. Vác mellett éppúgy állomásai az OrgonaPontnak, Balatonlelle, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Hajdúszoboszló, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Szombathely, Tihany és Hódmezővásárhely.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Szamosi Szabolcs és Sebestyén Márta előadásra jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., +36-1/302-4961), Vácott a Tourinform irodában, a www.jegymester.hu oldalon, valamint a koncert előtt a helyszínen. ♦


Szeretnénk megismerni a véleményed munkánkról. Kérünk, válaszolj kérdéseinkre!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments