Olasz világsztár a váci focisták ideiglenes otthonában!

Az előző évadban a váci labdarúgók fellépéseit követhettük nyomon a III. Kerületi TVE stadionjában (mint ismeretes, a mieink ott rendezik „hazai” mérkőzéseiket és így lesz ez a következő szezonban is), most azonban egy igazi világsztár foglalta el a váci focisták helyét az óbudai stadionban…

Fabrizio Ravanelli, az olasz Juventus FC BL-győztes, olasz labdarúgó-válogatott korábbi csatára is segített kiválasztani a tehetséges fiatal magyar labdarúgókat a CIB Italia Focitáborban.

Központi Gyógyszertár Vác

Az idén másodszor megrendezett, ötnapos budapesti focitábor záró napján tartott sajtótájékoztatón Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője elmondta, hogy a pénzintézet támogatásával létrejött programban 132 gyerek vehetett részt, s közülük a három legtehetségesebb fiatal jövő tavasszal meghívást kap egy olaszországi futballtáborba.

Marco Schembri, a focitábor szakmai szervezője, a Sport Goals elnöke hozzátette, hogy szoros a kapcsolat a magyar és az olasz futballkultúra között, ennek egyik friss bizonyítéka, hogy Marco Rossi személyében itáliai szakember a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Elismeréssel szólt a táborban részt vett 10–14 éves gyerekek lelkesedéséről és eltökéltségéről, s úgy látja, talán a kreativitás az, ami hiányzik belőlük, de ezt éppen az olasz képzés fogja megadni nekik.- írja az MTI.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A néhány napja az ukrán Arszenal Kijev szakmai vezetőjének kinevezett 49 éves Fabrizio Ravanelli kifejtette: „Igazán nagyszerű, hogy a magyarországi látogatásom során ennyi fiatal tehetséggel találkozhattam, akik a jövő bajnokai lehetnek, és sok örömet szerezhetnek a magyar futballszurkolóknak”. Elmondta még, hogy a kiválasztott tehetségek jövőre az Olasz Labdarúgó-szövetség sportkomplexumában folytathatják a tréningprogramot, többek között edzőmeccseket játszanak, meglátogatják a futballmúzeumot és elmennek az egyik Serie A-csapat mérkőzésére is.

Csak azt sajnálhatjuk, hogy Ravanelli nem tartott bemutatót futballtudásáról az óbudai stadionban, pedig az NB II július végi rajtjára készülő labdarúgóink biztosan elleshettek volna tőle egy-két trükköt… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments