Olasz világsztár a váci focisták ideiglenes otthonában!

Az előző évadban a váci labdarúgók fellépéseit követhettük nyomon a III. Kerületi TVE stadionjában (mint ismeretes, a mieink ott rendezik „hazai” mérkőzéseiket és így lesz ez a következő szezonban is), most azonban egy igazi világsztár foglalta el a váci focisták helyét az óbudai stadionban…

Fabrizio Ravanelli, az olasz Juventus FC BL-győztes, olasz labdarúgó-válogatott korábbi csatára is segített kiválasztani a tehetséges fiatal magyar labdarúgókat a CIB Italia Focitáborban.

Központi Gyógyszertár Vác

Az idén másodszor megrendezett, ötnapos budapesti focitábor záró napján tartott sajtótájékoztatón Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője elmondta, hogy a pénzintézet támogatásával létrejött programban 132 gyerek vehetett részt, s közülük a három legtehetségesebb fiatal jövő tavasszal meghívást kap egy olaszországi futballtáborba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Horváth Lajos Laller: Bugac nem, Baja Szczecinek igen!

Marco Schembri, a focitábor szakmai szervezője, a Sport Goals elnöke hozzátette, hogy szoros a kapcsolat a magyar és az olasz futballkultúra között, ennek egyik friss bizonyítéka, hogy Marco Rossi személyében itáliai szakember a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Elismeréssel szólt a táborban részt vett 10–14 éves gyerekek lelkesedéséről és eltökéltségéről, s úgy látja, talán a kreativitás az, ami hiányzik belőlük, de ezt éppen az olasz képzés fogja megadni nekik.- írja az MTI.

A néhány napja az ukrán Arszenal Kijev szakmai vezetőjének kinevezett 49 éves Fabrizio Ravanelli kifejtette: „Igazán nagyszerű, hogy a magyarországi látogatásom során ennyi fiatal tehetséggel találkozhattam, akik a jövő bajnokai lehetnek, és sok örömet szerezhetnek a magyar futballszurkolóknak”. Elmondta még, hogy a kiválasztott tehetségek jövőre az Olasz Labdarúgó-szövetség sportkomplexumában folytathatják a tréningprogramot, többek között edzőmeccseket játszanak, meglátogatják a futballmúzeumot és elmennek az egyik Serie A-csapat mérkőzésére is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Horváth Lajos Laller: Bugac nem, Baja Szczecinek igen!

Csak azt sajnálhatjuk, hogy Ravanelli nem tartott bemutatót futballtudásáról az óbudai stadionban, pedig az NB II július végi rajtjára készülő labdarúgóink biztosan elleshettek volna tőle egy-két trükköt… ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments