Parkolás: megrendelték a kerékbilincseket

A tervek szerint július 15-én vasárnap reggel 6 órától helyezik üzembe a főtéren nemrég telepített két süllyedő bóját, ezzel gyakorlatilag megakadályozva, hogy a területre engedély nélkül bárki is behajthasson. A környező utcák közlekedési rendjének fenntartása érdekében pedig szigorúbb ellenőrzések és büntetések jönnek, a városháza már megrendelte a kerékbilincseket is.

Mindezt Fördős Attila polgármester jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A városvezető elmondta: a piac torkolatánál elkészült a felfestett körforgalom, amely lehetővé teszi, hogy az autósok szabályosan meg tudjanak fordulni. Áthelyezték a buszmegállót is, tehát indokolt, hogy az új helyzet megismeréséig türelmet tanúsítsanak.

Központi Gyógyszertár Vác

A főtérrel kapcsolatban még hozzátette: a korábban kiadott parkolási engedélyeket visszavonják. A jövőben csak a lakók és a városháza dolgozói állhatnak be a számukra kijelölt helyekre, sem a képviselőknek, sem másnak nem adnak ki ilyen engedélyt. „Ha már több mint tíz éve kialakult ez a sétatér, akkor szolgálja azokat a célokat, amiket megfogalmaztunk ezzel kapcsolatban” – tette hozzá a polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Szeptemberben várhatóan módosítják a parkolási rendeletet is – hangzott el. Lapunk kérdésére válaszolva Fördős Attila elmondta: a közterület-felügyelet napi huszonnégy órás szolgálatának bevezetése jó döntés volt, az első tapasztalatok kedvezőek. A jövőben a keszesek minden olyan közterületen intézkedni fognak, ahol arra szükség van.


További részletek a Váci Napló pénteki számában.
 ♦


VÁCI NAPLÓ TÉMATÁR:
» Főtér: áthelyezték a buszmegállót, változik a rend
» Rendelet alapján büntetik a zöldterületen parkolást

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments