Vigalom: Sipos Péterék koccintanak a koncert után

A július 20-21-22-én megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál, a Váci Világi Vigalom az idén már huszonhatodik alkalommal várja a helyi és az idelátogató vendégeket. A négy színpadon zajló eseményeken kívül templomi koncerteket, számos kísérőprogramot, valamint több érdekes állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek majd meg az érdeklődők. Interjúnk Sipos Péterrel, a zárókoncertet adó Irigy Hónaljmirigy tagjával készült.

– Ön nemrégiben fellépett Vácon. Mi a véleménye a városunkról?

– Én nagyon-nagyon régóta ismerem már Vácot, mert nekünk korábban Nagymaros mellett volt telkünk, és így számtalan alkalommal keresztülszáguldottunk Vácon. Sok szép élmény köt a városhoz, így többször vissza is járok a mai napig. Az előző hónapban a TRIÁSZ zenekar egyik tagjaként léptem fel, akkor is a fellépés előtt sétáltunk a zenekarral egy nagyot a főtéren, például fagyiztunk a templomnál. Mi mindig nagyon jól érezzük ebben a városban magunkat, és a látvány, amit a Duna-part ad, az egy külön áldás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két polgármestert is avattunk a diákság ünnepén

Központi Gyógyszertár Vác

– Van valamiféle egyéb váci kötődése vagy emléke?

– Hogyne, például nagyon sokat nyaraltam itt. Számtalanszor mentem el ott a Dunán kenuval, többször megkerültük a Szentendrei-szigetet. Továbbá ott van a komp is, amit nagyon kedvelek.

– Legutóbb a TRIÁSSZAL lépett fel városunkban. Hogy sikerült ez a fellépés?

– Nagyon jól! Ez a koncert a Madách Imre Művelődési Központban zajlott. A művelődésszervezők ezt a koncertet eredetileg egy kis terembe szervezték, de akkora volt az érdeklődés, hogy fel kellett vinniük a színházterembe, és még ott is teltházzal tombolt a közönség. Nagyon remélem, hogy ez majd a Vigalom alatt is így lesz.

– Fesztiválokon vagy fedett arénákban szeret egyébként inkább fellépni?

– Nem lehet összehasonlítani a kettőt. A fesztiválok nagyon jók mindig, mert rengeteg ember van. A fedett aréna pedig azért teljesen más. A fesztivál annyiból jobb, hogy ott sokkal könnyebb megoldani a hangtechnikát. A sportcsarnokok inkább nyilván sportesemények számára vannak megépítve, és a hangtechnikusok számára sokkal nagyobb kihívást igényel egy-egy koncert megvalósítása. És a fesztiválokon általában nincs olyan meleg, mint egy fedett arénában, ez sem utolsó szempont.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idei körútján Vácon is bemutatja megújult műsorát a Magyar Vargas Nagycirkusz

– Az Irigy Hónaljmiriggyel is lépett már fel nálunk?

– Természetesen léptünk már fel Vácon, többek között például a Duna-parton. A mostani koncertünk is a Duna-parti nagyszínpadon lesz. Kitörő örömmel fogadtuk a felkérést, mert ilyen nagy koncertet talán utoljára tíz éve adtunk a városban, és mint már említettem, mi mindig nagy örömmel megyünk oda.

– Az önök koncertje lesz a XXVI. Váci Világi Vigalom zárókoncertje. Maradnak ezt követően a tűzijátékon?

– Mindenképpen ott maradunk és megnézzük majd az idei tűzijátékot, sőt koccintunk is fogunk majd rá egyet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments