A kapitány szerint Galambosnak a „kisujjában van egy érem”

A könnyűsúlyú egypárevezős Galambos Péter futamgyőztesként jutott a középdöntőbe a skóciai Hamiltonban zajló Európa-bajnokság első versenynapján. A Vác Városi Evezős Club sportolója második helyezett német riválisát több mint öt másodperccel megelőzve nyerte meg délelőtti előfutamát.

A rendkívül esős, hűvös szerdához képest csütörtökön felhős, de száraz időjárás, kellemes hőmérséklet fogadta a sportolókat a Glasgow-hoz közeli Hamilton mellett fekvő Strathclyde-tavon.

A magyar válogatott ötödik egysége, a váci Csiszár Péterrel felálló Fiala Balázs, Forrai Dávid, Tamás Bence könnyűsúlyú négypárevezős pénteken kezdi a versenyzést.

Szierer János, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek adott értékelésében úgy fogalmazott, Galambos Péter eredménye nem meglepetés. „Nagyjából ezt vártuk tőle, a szokásos formáját hozta. A szezon korábbi részében voltak gondjai, mert tavaly túlfeszítettük őt. Idén legfőképpen a világbajnokságra összpontosítunk vele kapcsolatban, tehát még a mostani versenyre sincs teljes mértékig kihegyezve” – nyilatkozta a szakvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Negyedik lett az NB II-es női együttes

Hozzátette, annak ellenére, hogy nincs százszázalékos formában, „egy érem a kisujjában van” a tavalyi kontinensviadal második helyezettjének.

A szövetségi kapitány elárulta, a legendásan rossz hamiltoni pályán méteres hullámok is elő szoktak fordulni, ezért a csütörtöki versenykörülmények egyenesen kiválónak mondhatók. A szervezésre nem lehet panasz, a magyarok egyetlen problémája, hogy szállásuk nagyon messze, busszal 40 percre van a pályától, de ezzel a gonddal az ellenfeleknek is meg kell küzdeniük.

Az Európa-bajnokságon szombaton és vasárnap is 9-9 A döntőre kerül sor, vagyis 18 versenyszámban hirdetnek győztest. A mezőnyben 32 ország több mint 500 evezőse indul.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: az evezésen kívül a vizes sportágak, a golf, a triatlon, a kerékpár és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments