Beiskolázási támogatást igényelhetnek Vácon is a rászoruló családok

Vácon is, mint több városban igényelhető a hivatalban beiskolázási támogatás, melyhez vac.hu honlapról letölthető a nyomtatvány. Támogatást kaphatnak az általános- és középiskolások, de akár a felsőoktatási intézményben tanuló diákok is.

Mint olvasható, annak a családnak állapítható meg beiskolázási támogatás, amelynek a gyermeke általános vagy középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat. A kérelemhez minden esetben csatolni kell az iskolalátogatási igazolványt, jövedelemigazolást – a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelme -, amennyiben elvált bírósági végzést válásról, gyermekelhelyezésről.

A tanulmányi támogatás nyújtható a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik szociálisan rászorulók és taníttatásuk a családjuk számára olyan anyagi megterhelést jelent, amely a megélhetésüket veszélyezteti. A kérelemhez itt is csatolni kell az iskolalátogatási igazolványt, valamint jövedelemigazolást az kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelméről – olvasható a honlapon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: sok személyes dolog maradt a ruhatárban

Ezen segítségek mellett a rászoruló szülők gyermekétkeztetési támogatást is igényelhetnek, de csak az általános vagy középiskolába járó 18 év alatti gyermeküknek. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás