E-sport: váci srác nyerte a gép előtt a FIFA válogatottak versenyét

Egyre népszerűbbek az e-sportok hazánkban. A számítógépes játékok már kinőttek a gyermekkorból, sőt nemrég felmerült, hogy egyes játékokban olimpiai megmérettetésre is sor kerülhetne. Az e-sportok Vácott is népszerűek, városunk egyik fiatal tehetsége, Gódor Donát éppen most szerzett egy értékes elsőséget.

A Diósgyőri VTK felújított stadionjában rendezte meg a sportklub a legelső FIFA versenyét, a nevezett játékosok pedig a World Cup módban elérhető válogatottak közül választhattak maguknak csapatot, és küzdhettek meg egymással. Első körben a negyven játékos csoportokba lett beosztva, az így kialakult nyolc csoportból pedig az első két helyezett jutott tovább. A legjobb 16 között már oda-visszavágós rendszerben ment tovább az egyenes kieséses szakasz. Négy sportklub is képviseltette magát, jelen voltak az FTC, Honvéd, MTK és természetesen a DVTK játékosai is – számol be a versenyről az esport.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A legjobb négyig eljutott az MTK válogató versenyét tavaly ősszel megnyerő, váci Gódor Donát is, aki időközben a budapesti klub e-sportolója lett. A meccseken Donát megállíthatatlan volt. Sőt, ezt a higgadt és remek játékát a fináléra is megtartotta; így második, stadionban rendezett tornáját is behúzta.

Összességében 7 óra alatt 136 mérkőzést játszottak a résztvevők. Az első hely 100 ezer forintot és egy Acer Predator fülest ért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments