Elektronikai kutatólabort építenek a volt verőcei porcelángyár területén

A verőcei székhelyű Iker Holding Kft. elektronikai kutatólabor létesítésébe kezdett a falu valamikori porcelángyárának teljes felújításával. A társaság projektjének a kísérleti gyártóműhelyként is funkcionáló komplexum megépítése mellett az a célkitűzése, hogy létrehozzon egy sokfunkciós diagnosztikai rendszert.

Egy olyan rendszert, amely az idős és a beteg emberek életfunkcióit folyamatosan figyeli, azokról adatokat gyűjt, figyelmeztetéseket indít, továbbá egyedülállóan széles funkcionális spektrumával segíti a gondozókat, ápolókat és az orvosokat az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők egészségügyi problémáinak elkerülésében, kezelésében.

A rendszer több egységből áll majd. Legfontosabb egysége egy karperec lesz, amit a felügyeletet igénylő idős, vagy beteg személy visel. Ez a karperec a testhőmérséklet és a pulzus mérése mellett a bőr mikrorezgéseinek és a véroxigén szintjének monitorozására is képes lesz. A rendszer a központi és a kiegészítő egységeivel felszerelve kiváló támasza lehet otthonápolási szolgálatoknak, öregotthonoknak, vagy akár kórházi osztályoknak is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Kiegészítők nélküli verziója lakossági felhasználók számára nyújthat segítséget az idős, vagy beteg családtagok felügyeletében. A fejlesztés eredményeként létrejövő prototípus a felhasználói applikációkkal együtt készül el. Az applikációk okos telefonokon is használhatóak lesznek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Befejezésének tervezett időpontja 2019 májusa. A támogatott beruházásnak köszönhetően négy új kutatói státusz létesül a társaságnál. Az új kutatólabor pedig olyan infrastruktúrával készül el, amely lehetővé fogja tenni gyakornoki programok indítását, kutatói teamek helyben történő együttműködését, előadások, konferenciák megtartását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments