Foci: Balajti tegnap még itt volt, ma meg már a Vasasnál edz

Pár napja beszélgettünk Balajti Ádámmal, az NB II-ben játszó  Vác FC támadójával annak apropóján, hogy a bajnokság nyitó fordulójában szépségdíjas gólt lőtt a Budafok hálójába vagy negyven méterről. Akkor a 27 éves játékos azt mondta a Váci Naplónak, szerződése jövő nyárig szól, addig biztosan marad a csapatnál.

Ezért meglepetés a hír, hogy már össze is csomagolt és a Vasashoz igazolt. A hírt a két klub most jelentette be. Balajti Ádám 2021-ig szóló megállapodást kötött az angyalföldiekkel.

A 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő Balajti 2016 szeptemberében igazolt a Váchoz, melynek színeiben az előző évadban 37 mérkőzésen 14 találattal házi gólkirály lett a másodosztályban. A 2018/2019-es bajnoki szezont pedig úgy kezdte, hogy a Budafok ellen két perc alatt mindjárt két gólt is lőtt – egyet 11-esből.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„A legfontosabb célom, hogy feljutáshoz segítsem a Vasast, szeretnék újra az NB I-ben futballozni. Erős keretet alakítottak ki a vezetők, minden adott ahhoz, hogy teljesítsük az elvárásokat. Szinte mindenkit ismerek a csapatból, nem lesz gond a beilleszkedésemmel. Minél több gólt és gólpasszt várok magamtól” – idézi a Vasas honlapja Balajtit.

Tény, hogy a váciak nem a bajnoki címet, hanem a tisztes helytállást és az első tíz hely valamelyikét tűzték ki célként ezúttal. A nagy múltú Vasasnál pedig egyértelmű, hogy csak az első osztály az elfogadható szint. Nyilván, a játékosok fizetése is ehhez igazodik.

És még színt sem kell váltani, hiszen mindkét klub piros-kékben játszik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments