Minden reggel és délután óriási a dugó az M2-esen, de marad fizetős

Ma reggel is nagy volt a torlódás az M2-es autóúton. Az ÚTINFORM ezért arra szólította fel az autósokat, hogy keressenek más útvonalat. Csakhogy ez a Vác és Budapest között autózók számára nem is olyan könnyű, hiszen főcsapásként marad még a régi 2-es út, illetve a hírek szerint néhányan már felfedeztek olyan földutakat, amelyeken elkerülhető egy-egy, rendszeresen torlódásoktól bedugult csomópont.

A Vác közelében, a rádi és a gödöllői úti lehajtók között két hétig nagy torlódást okozó lámpás irányítást már leszerelték, ám továbbra is érvényben van a 60-as sebességkorlátozás és a záróvonal. Ezeket, ha nem túl sűrű a szembe jövő forgalom, néhányan rendszeresen átlépik, aminek egyenes következménye, hogy az utóbbi időben több súlyos baleset is történt az M2-esen. Legutóbb Dunakeszinél ütközött össze egy személyautó egy kamionnal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Lezárult öt év: utolsó ülését tartotta a testület

A jövő év közepéig tartó autópályépítés és a lassú haladás ellenére az M2-es – bár több önkormányzat, köztük a váci is kezdeményezte a felfüggesztést – továbbra is fizetős. Pedig nemrég precedens is született, hogy mégis csak lehet valamiféle kedvezményt adni akkor, ha az úton folyó munkák miatt erősen korlátozott a forgalom.

Az M0-s autóút fejlesztési munkálatai miatt ugyanis díjmentesen közlekedhettek az autósok az M6-os autópálya M0-s autóút – Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában – erről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. adott ki közleményt nemrég.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Váci színház: önálló társulat, világ körüli turné

Az önkormányzati kezdeményezéseket korábban elutasították a döntéshozók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!