Most Sződligeten, a jövő szombaton Vácott láthatunk veteránautókat

Holnap, augusztus 26-án vasárnap kerül sor Sződligeten az idei veteránautós és motoros találkozóra. Az immár tizennegyedik ilyen rendezvény helyszíne ezúttal is a Duna-part lesz. A szervezők számos programmal várják az érdeklődőket, ezek látogatása ingyenes. A rendezvény kilenc órakor kezdődik, és estig tart.

Néhány hete kiderült: hamarosan Vácott is lesz egy látványos veteránautós felvonulás. A testület jóváhagyása után ugyanis az önkormányzat részéről nincs akadálya a Waitzen Klasszik Veteránjármű Egyesület szeptember 1-re tervezett rendezvényének, felhatalmazták a polgármestert az autófelvonulás útvonalának, illetve az esemény Duna-parti pihenő helyszínének biztosítására vonatkozó engedélykérelem jóváhagyására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Február közepe van, lassan mégis itt a tavasz?

Az egyesület, amely két éve alakult, a Szentendrei-szigeti Veterán Autós és Motoros Egyesülettel közösen túraversenyt rendez szeptember 1-jén szombaton. Az útvonal budapesti indulással a Duna bal partján vezet városunk érintésével, Nagymaroson át Letkésig, majd rövid felvidéki kitérővel Esztergomon át Szentendrére érkezik a mezőny a célba.

A résztvevők több településen is különböző ügyességi feladatokat kapnak és ez mindig azzal jár, hogy az értékes és különleges járművek hosszabb-rövidebb ideig az adott helyen várakoznak, illetve  pihennek. Az indulók száma száz jármű körül várható, száz fölött nevezést már nem fogadnak el a szervezők.

Vác kiemelt helyet kaphat az útvonal során, mivel városunk adottságai ezt lehetővé teszik. A résztvevők pontos útvonalat tartalmazó itiner alapján közlekednek majd, melyet Vácon belül az alábbi útvonalon terveznek : 2-es számú főútvonal – Földvárv tér – Budapesti főút – Konstantin tér – Petróczy utcán át a Duna-part felé – József Attila sétány – Duna-parti rendezvényterület (pihenő), majd tovább vissza József Attila sétány – Timár utca – Budapesti főút – Köztársaság út – Március 15. tér – Köztársaság út – Dózsa György út – 2-es főút Nagymaros irányába.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A Házasság hete: aki feleségét szereti, önmagát szereti

A szervezők megjegyzik: a régi autók áthaladása a városon nem lesz zajos és versenyszerű, ezért nagyobb környezeti terheléssel sem jár majd. (képünkön: egy korábbi sződligeti találkozó)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!